spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesJunioarele de aur ale Gorjului, "medaliate" de Consiliul Judeţean

    Junioarele de aur ale Gorjului, „medaliate” de Consiliul Judeţean

    Sunt mici, dar asta nu le împiedică să fie pe culmile gloriei. Chiar dacă au vârsta de 13 ani, amândouă au cunoscut ce înseamnă sacrificiul şi arta de a lupta pentru a ajunge cunoscute de o lume întreagă. Miriam Aribăşoiu şi Andreea Munteanu sunt două dintre junioarele Lotului Naţional Olimpic de Junioare, proaspăt medaliate la Campionatele Europene de la Bruxelles. Fetele de aur ale Gorjului au fost „medaliate” vineri şi de Consiliul Judeţean Gorj, pentru eforturile depuse.

    Miriam Aribăşoiu şi Andreea Munteanu sunt fetele de aur ale Gorjului. O ştie prea puţină lume, aici, la ele acasă, pentru că, în lume, numele lor au rezonanţă. Junioare de elită ale Lotului Naţional Olimpic de Junioare, cele două gorjence, originare din Târgu-Jiu, respectiv Bustuchin au urcat, din nou pe podium. Proaspăt medaliate la Campionatele Europene de la Bruxelles, fetele spun că gimnastica înseamnă efort şi multe sacrificii, însă, satisfacţia este pe măsură. Într-un cadru festiv, cele două mici gimnaste au fost „medaliate” vineri şi de Consiliul Judeţean Gorj, pentru munca depusă. Gimnastele au primit materiale promoţionale cu Gorjul, diplome de excelenţă, dar şi „cadou financiar”. „Este vorba de un lucru destul de important, pe care trebuie să îl avem în atenţie. Nu suntem oamenii care să nu fie sensibili la ceea ce înseamnă rezultatul unor oameni de excepţie. Am realizat o întâlnire cu nişte copii de excepţie. Sunt două fete minunate care au obţinut o serie de rezultate remarcabile. Vreau să le mulţumesc părinţilor pentru că depun eforturi deosebite pentru a le susţine, punând în valoare talentul pe care îl au printr-o muncă susţinută. Ne faceţi cunoscut Gorjul, sunteţi ambasadorii noştri”, s-a adresat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, fetelor şi mamelor acestora.

    Miriam Aribăşoiu: Mi-am dorit să fac gimnastică de mică

    „Mi-am dorit să fac gimnastică de mică, iar părinţii mi-au înţeles dorinţa”, au fost primele cuvinte de descriere ale micuţei Miriam Aribăşoiu. Face gimnastică de performanţă din 2004 şi spune că nu va renunţa cu una cu două. Medaliile demonstrează efortul depus. „La Deva am ajuns la preselecţia din 5 septembrie 2004. La preselecţie, printre altele, au văzut că am multă mobilitate şi sunt bine proporţionată pentru gimnastică şi am fost selecţionată cu uşurinţă. Am început gimnastica cu grupa pregătitoare de grădiniţă în data de 15 septembrie 2004. În anul 2008 am ajuns la vârsta junioarelor 4, vârsta la care am început concursurile. Astfel am participat la mai multe concursuri unde am obţinut la Campionatul Naţional Şcolar – Buzău, denumit şi „Mica Gimnastă”, argint – cu echipa, aur – bârnă, locul 8 – individual compus, Campionatul internaţional DCMT – Deva, argint – bârnă, locul 4 – individual compus. Primul concurs din anul 2009 a fost Campionatul Naţional Şcolar (echipe) de la Buzău, unde am obţinut bronz cu echipa. După aceea a urmat Campionatul Naţional de la Bacău, unde am obţinut calificarea pentru cel mai important concurs al anului, Campionatul Naţional Individual de Junioare 3, de la Focşani. Începând cu anul şcolar 2009 – 2010 am trecut la junioare 3, care se întinde pe o perioadă de doi ani. Odată cu trecerea la junioare 3 am fost selectată într-un lot de junioare „Tinere speranţe” sub directa supraveghere la Federaţia Română de Gimnastică unde am primit o bursa de merit. În aceasta perioadă am participat la: Campionatul National Şcolar – Buzău, unde am obţinut: aur cu echipa, argint-individual compus, bronz-bârnă, aur-sol, Concursuri internaţionale: Brano – Cehia, Klagenfurt – Austria. Începând cu anul şcolar 2010 – 2011, am fost selectată în Lotul Naţional Olimpic de Junioare. A urmat Campionatul Naţional Şcolar pe echipe – Deva, unde am obţinut aur cu echipa, Campionatul Naţional Maestre – pregătire pentru Junioare – Oneşti, unde am obţinut: bronz – paralel, bronz – bârnă. Începând cu anul şcolar 2011 – 2012, am făcut parte din Lotul Naţional Olimpic de Junioare şi am participat la Campionatul European de Junioare – Bruxelles 2012, unde am obţinut bronz – cu echipa naţională”, a spus Miriam.

    Medaliată cu bronz şi argint la Bruxelles

    Andreea Munteanu s-a născut în Bustuchin, judeţul Gorj. Este o gimnastă de elită, fiind remarcată pentru rezultatele de excepţie. Gimnasta Andreea Eugenia Munteanu a fost medaliată cu argint şi bronz la individual compus la Campionatele Europene de la Bruxelles. Junioara Andreea Munteanu a intrat în posesia unei binemeritate medalii de bronz. Românca a realizat un punctaj total de 54,857 (13,858 la sărituri, 12,764 la paralele, 14,400 la bârnă şi 13,833 la sol), bronzul Andreei Munteanu fiind a doua medalie obţinută de junioarele noastre la actuala ediţie, după cea de bronz de la echipe, de miercuri, 9 mai, din prima zi a Campionatelor Europene de gimnastică de la Bruxelles. „Sunt foarte bucuroasă pentru medalia de bronz cucerită la individual compus. O preţuiesc mai mult decât cea obţinută cu echipa, pentru că aceasta am obţinut-o singură. Sper ca bronzul să îl transform în aur, duminică, în finala de la bârnă”, a declarat în acel moment gimnasta Andreea Munteanu. Şi în cazul fetiţei din Bustuchin, medaliile au curs gârlă: locul I paralele Cupa DCMT – 2008, locul II cu echipa – Buzău- 2008, locul I individual compus –2010, locul III Cetrici- 2010, locul I individual compus 2010- Buzău, locul I bârnă Buzău –2010, locul II paralele Buzău-2011, locul II sol Buzău- 2010, locul II sărituri Oneşti- 2010, locul III sol Oneşti- 2011, locul I individual compus Focşani –2011, locul II sol Focşani –2011, locul II paralele Focşani –2011, locul I bârnă Focşani 2011, locul I sărituri Focşani 2011, locul III cu echipa Campionatul European Bruxelles-2012, locul II bârnă CEB –2012, locul III individual compus CEB –2012, locul III sol CEB 2012. Părinţii le susţin necondiţionat, atât moral, cât şi financiar. Este greu spun ei, din punct de vedere financiar, pentru că un astfel de sport este destul de costisitor, însă, spun că rezultatele obţinute merită orice efort. Fetele au plecat din nou spre Deva, pentru că, din păcate, pentru ele, vacanţa s-a încheiat. Cu toate că au peste şapte ore de antrenament pe zi, micuţele gimnaste nu se tem pentru că ştiu că, din nou, podiumul este aproape. Pentru ele, mândria de a fi român şi de arăta că se poate, indiferent de condiţia socială, primează.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: