Le trimite felicitări bătrânilor internați la Dobrița

0
655

Isabela Șărămăt, în vârstă de 39 de ani, din satul Bâlta, comuna Runcu, trimite în fiecare an, de sărbătorile de iarnă, felicitări pentru bătrânii și bolnavii internați în centrul din localitatea Dobrița, aflat în subordinea Direcției Generale  de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Felicitările sunt realizate hand-made de către elevii de la școala din Bâlta și de către Isabela, care este pasionată de conceperea unor obiecte de acest fel.

„De cinci ani desfășor această activitate de sărbătorile de iarnă. Am început atunci când trăiam în Olanda. Ideea de la care am pornit a fost aceea de a le arăta oamenilor care trăiesc în acest loc că cineva se gândește la ei, pentru ca să nu se simtă abandonați. Am antrenat în această activitate șiu elevii de la școala din Bâlta și începe să devină o tradiție“, ne-a spui Isabela Șărămăt.

Scrisoarea emoționantă a unei eleve

Alexandra, elevă în clasa VII-a, le-a transmis un mesaje emoționant bătrânilor: „Prin această scrisoare, vreau să vă spun că poate nu mai vine Moș Crăciun pe la d-voastră, dar noi, copiii, vrem să vă urăm  un sincer «Crăciun fericit!», deoarece suntem în pragul acestei sărbători, Crăciunul.

Vă urez sănătate și bucurie! Vă rog să mergeți înainte orice s-ar întâmpla și să nu vă dați bătuți indiferent de situație!“

Este voluntar în cadrul unei asociații

Isabela a trăit timp de 12 ani în Olanda, iar de aproximativ un an și jumătate s-a întors acasă, unde se simte împlinită. Aceasta are împreună cu soțul său o gospodărie care se întinde pe o suprafață de două hectare. Tot ce au realizat reprezintă visul lor și găsesc aici tot ce au nevoie pentru a duce o viață fericită, fără să depindă prea mult de produsele din magazine: „Nu m-aș mai putea întoarce în Olanda sau să trăiesc la bloc din nou. M-aș simți prizonieră. Nu îmi mai place nimic acolo. Avem în jur de 40 de găini, porci, iepurași și am amenajat două heleșteie cu pește, plus o grădină. Este ușor să am grijă de toate. M-am obișnuit“, explică Isabela.

Isabela face voluntariat în cadrul Organizației „Ajungem Mari“!. Merge în centre de plasament și ajută la tot ce este nevoie și chiar încearcă să le facă viața mai plăcută celor care se află aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here