Lebădă rănită, salvată pe lacul de acumulare din zona Parcului Central

0
296

O lebădă rănită a fost salvată de pe lacul de acumulare din zona Parcului Central, din Târgu Jiu. Lebădă s-a lovit de cablurile electrice aflate în zona lacului de la Vădeni. Aceasta a fost găsită de câteva persoane inimoase care au dus-o la un cabinet veterinar. „Început de saptămână cu oameni deosebiți!

După un accident nefericit, cauzat de rețeaua electrică de înaltă tensiune, un pui de lebădă a suferit o traumă majoră. Am reușit să capturăm puiul în zona Insuliței din Târgu Jiu. Puiul a primit îngrijiri de urgență la un cabinet veterinar local și urmează un transfer către o clinică specializată din Sibiu. Toate astea datorita unor oameni cu suflet mare, Anna Lemnaru si Marius D. Alexandru“, a transmis Claudiu Fiu, vicepreședintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj.

Lebede moarte din cauza viiturii

Viitura de la sfârşitul lunii iunie, când apele Jiului au pus în pericol şi chiar au inundat zone întinse din Hunedoara şi Gorj, au afectat o familie cu lebede cu cinci pui. Hidroelectrica a golit barajul de la Târgu Jiu, iar lebedele au rămas blocate în nămol. Acestea au intrat în zona de curgere a Jiului și au fost prinse în spărgătoarele de valuri ale barajului şi au suferit o serie de traume. Lebedele adulte au reușit să se salveze. Doi pui au murit pe loc şi trei au fost răniţi grav. Dintre ei, doi au murit ulterior, unul în drum spre o clinică de specialitate din Sibiu şi unul chiar în braţele unor salvatori. Unul din pui, ultimul, trăieşte, fiind recuperat de o clinică de specialitate de la Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here