Acasa / Headlines / Mâncare gratuită oferită de un fast-food din Târgu-Jiu oamenilor străzi

Mâncare gratuită oferită de un fast-food din Târgu-Jiu oamenilor străzi

Oameni fără adăpost din municipiul Târgu Jiu primesc  gratuit mâncare de la fast-food din zona centrală a municipiului Târgu Jiu. În fiecare zi, peste 15 persoane fără locuințe vin să primească ceva de mâncare.

„Vino cu un om al străzii, iar noi îi oferim ceva de mâncare”, este anunţul postat pe pagina de Facebook a fast-food-ului, care a fost văzut de zeci de mii de oameni și a avut mii de distribuiri. „Nu mă gândeam vreodată că o să primesc mâncare gratuit. Mă bucur că cineva s-a gândit şi la noi“, a spus o femeie fără adăpost, care a venit la fast food să primească ceva de mâncare.

„Toţi comercianţii ar trebuie să le întindă o mână de ajutor“

Patronul fast-food-ului, Alexandru Crăsnaru, consideră că toţi oamenii de afaceri care administrează unităţi de alimentaţie publică ar trebui să recurgă la acest gest, pentru că sunt foarte mulţi oameni nevoiaşi care trăiesc pe străzi şi nu au ce mânca: „Am discutat cu asociatul meu şi ne-am gândit să oferim şi noi comunităţii, oferind mâncare oamenilor aflaţi pe străzi, care nu au ce mânca, mai ales că în această perioadă este foarte frig afară şi nu au unde să locuiască. Vrem să-i ajutăm în acest fel. Asta am făcut mereu de când avem acest fast-food. În prima zi au venit 17 oameni ai străzi şi au primit mâncare. Pot să vină în continuare, pentru că-i ajutăm pe cei aflaţi în nevoie. Le vom oferi o masă caldă şi ceva de băut. Toţi comercianţii ar trebuie să le întindă o mână de ajutor acestor oameni. Le oferim, de obicei, un hamburger sau o shaorma“.

„10-15 porţii de mâncare nu este o pierdere mare“

Alexandru a menţionat că majoritatea oamenilor fără adăpost au ajuns singuri la fast-food, vestea răspândindu-se foarte repede.  Angajații unității chiar au mers prin parcuri pentru a căuta oameni sărmani pentru a le oferi gratuit mâncare.  „Au venit singuri. Nu ştiu de unde au aflat. Probabil că s-a dus vestea, pentru că anunţul de pe pagina de Facebook a avut un impact mare. Oamenii probabil le-au spus celor nevoiaşi să vină la noi. Iniţiativa a pornit acum câteva zile şi va continua, pentru că 10-15 porţii de mâncare nu este o pierdere mare pentru noi, dar pentru cei care au nevoie este foarte important“, a mai spus patronul fast-food-ului.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*