18 C
Târgu Jiu
vineri, mai 22, 2020
Acasă Headlines Mărturisirea unei gorjence din infernul pandemiei: „Sunt multe persoane din jurul nostru...

Mărturisirea unei gorjence din infernul pandemiei: „Sunt multe persoane din jurul nostru care au murit“

Georgiana Corici, o gorjeancă stabilită în Italia de 16 ani, ne povestește ce se întâmplă în cea mai afectată țară din lume de pandemia cu COVIV-19. Oamenii stau de aproape o lună în case și se roagă ca tot acest coșmar să treacă mai repede pentru a se putea întoarce la viața lor.

Georgiana lucrează ca asistent medicale la o grădiniță, dar cum toate unităţile de învăţământ s-au închis, a fost nevoită să rămână în casă. Oamenii sunt urmăriţi cu dronele de către poliţiştii care sunt la fiecare colţ de stradă.

„Poți să ieşi din casă pe propria răspundere sau, dacă nu, poţi să-l iei de la poliţistul care se află în zonă. La orice colţ de stradă este un echipaj de poliţie de la care poţi să iei un certificat. Nu-i poţi minţi, pentru că există riscul să te urmărească să vadă unde te duci. Sunt drone peste tot. Nu riscă nimeni, pentru că s-a dat un nou ordin prin care amenzile au crescut la 3.000 de euro sau chiar arest. Oamenii s-au conformat la mine în cartier, pentru că au înţeles gravitatea situaţiei şi stau în casă“, spune Georgiana.

Oamenii se roagă ca numărul îmbolnăvirilor să se reducă

Gorjeanca ne povesteşte că oamenii nu pot pleca decât pe o distanţă scurtă faţă de locuinţă pentru a-şi cumpăra alimente şi asta doar o dată la mai multe zile sau chiar o săptămână. Italienii așteaptă cu sufletul la gură ca situația să-și revină la normal. „Eu şi cu vecinii mei ne mai vorbim de la balcoane şi aşteptăm în fiecare seară să vedem comunicatul prin care suntem informaţi. Nu ne rămâne decât să aşteptăm în case, rugându-ne să nu crească numărul persoanelor bolnave, ci doar să scadă vertiginos, ca noi să ne reîncepem din nou ritmul vieţii, măcar pe jumătate de cum a fost. În rest, se aud numai sirenele ambulanţelor“, ne povesteşte Georgiana.

Italienii nu mai suportă pentru că rămân fără bani

Italienii sunt din ce în ce mai supăraţi din cauza acestei situaţii pentru că nu mai au bani ca să trăiască: „Cei care lucrau la negru sunt disperaţi, pentru că nu se mai bazează pe niciun venit. Pentru noi ceilalţi să spunem că este puţin mai bine, pentru că sperăm că vom fi plătiţi pe luna în care am stat acasă“.

„Virusul este în aer“

Singura soluţie de a scăpa de acest virus este ca oamenii să rămână în casă. „Este unica soluţie să stai în casă pentru a putea fi stopat. Eu şi vecinii mei credem că virusul este în aer. Sunt multe persoane din jurul nostru care au murit. Chiar şi un barman în vârstă de 40 de ani, de la un bar din centrul pieţii, a decedat de la coronavirus“, mai povestește Georgiana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

A pierdut lupta cu boala. Tânără mămică, operată de cancer, s-a stins

Ana Maria Vîrjan, o tânără mămică a unei fetițe de numai 6 ani s-a stins din viață la numai 36 de ani. Aceasta a...

Gore Popescu: „Este posibil ca şi alţi jucători în afara celor cinci să plece de la noi”

Restructurări masive la Energia. Antrenorul Vasile Stângă a părăsit banca târgujienilor, iar la câteva zile după un contingent de cinci jucători au fost trecuţi...

„Avem nevoie mare de puncte” – Tot Grig: „Sunt un fericit că am putut vedea un meci fantastic ca Barca-Real”

Antrenorul pandurilor, Petre Grigoraş se gândeşte la ultimele două meciuri din acest an 2010. Tehnicianul plănuieşte să facă cât mai multe rezultate pozitive şi...

Weber: Pătrășcoiu va explica public care sunt considerentele profesionale sau de altă natură pentru decizia numirii lui Călinoiu.

Dacă îmi cerea cineva o parere, consider că trebuia promovată o persoană tânără,dinamică și cu cunostinte în domeniu. Reporter: Ce părere aveți despre angajarea domnului...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini