Măștile mult-așteptate, zac în depozit

0
136

Târgujienii, sătui să aștepte după măștile promise de stat, refuză acum să le ridice. Angajații Primăriai Târgu Jiu susțin că beneficiarii acestui serviciu nu se îngrămădesc să intre în posesia gratuităților.

“Din păcate, nu am reușit să distribuim în totalitate acele măști pentru persoanele defavorizate, dimpotrivă, merge foarte greu distribuirea. Din discuțiile purtate cu colegii din alte zone ale țării, am înțeles că acest lucru se întâmplă la nivelul întregii țări. Nu aș putea să spun care ar fi motivul, pentru că aceste măști se acordă gratuit. Singura condiție este ca dumnealor să prezinte actul de identitate pentru categoriile de beneficiari pe care le avem noi în evidență, adică beneficiarii ajutorului social și beneficiarii alocației de susținere a familiei. Pentru celelalte două categorii, respectiv pensionarii care realizează venituri exclusiv pe baza Legii 448 și persoanele cu dizabilități, acolo este necesară o copie a actului de identitate și a documentelor care atestă încadrarea în această categorie. În primele trei zile am distribuit aceste măști din incinta stadionului, pentru că oamenii deja cunoșteau această locație. După cele trei zile am mutat stocul care ne-a rămas la Centrul Magnolia, situat în apropierea autogării. Distribuim în fiecare zi, conform programului pe care îl avem și în instituțiile noastre, adică luni și miercuri de la ora 8 la ora 16, marți și joi de la ora 8 la 17, iar vineri până la ora 14”, a declarat Alina Toader, directorul DPPS din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Urmează a doua tură de măști

În total, în Târgu Jiu au ajuns peste 250 de mii de măști, din acestea doar o parte au fost împărțite. Autoritățile fac apel la populație să nu lase materialele de protecție în depozit. “Rugămintea este ca oamenii să vină să își ridice măștile, care se dau gratuit, iar singura condiție este să verificăm încadrarea în aceste categorii de beneficiari și să îi regăsim pe tabelele întocmite de celelalte instituții, în afara celor care le-am întocmit noi. Pentru fiecare beneficiar se acordă un număr de 50 de măști. Avem aproape 5.000 de beneficiari, adică un număr destul de mare. Cele 50 de măști se acordă gratuit conform Ordonanței 78, dar așteptăm să vedem dacă pe Legea 146 se vor mai acorda și acele 30 de măști pe lună. Acestea se acordă o singură dată, câte 50 de măști de beneficiar. Undeva mai mult de 50 de persoane pe zi nu vin să ridice măștile. Într-adevăr, în primele trei zile a fost o afluență mai mare, dar apoi a mers foarte greu, cu toate că noi am mediatizat, am pus informațiile pe site-ul nostru și al primăriei. Până acum întrebau oamenii la sediul instituției când vin aceste măști, iar acum când le avem, nu vin să le mai ridice”, au mai transmis oficialii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here