Medicul gorjean care s-a vindecat de COVID-19 „Un astfel de virus nu este creat de natură“

0
3752

Elena Vlad, medic pneumolog în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, consideră că SARS-CoV-2 este un virus creat în mod artificial. Aceasta s-a îmbolnăvit de COVID-19 și a avut nevoie chiar de tubul de oxigen pentru a putea să respire.

Elena Vlad a spus, la Impact Tv, că orice virus nu poate să se adapteze la orice condiții climatice: „Sunt convinsă că un astfel, de virus nu este creat de natură. Orice virus care apare într-o zonă a naturii nu are criteriile biologice să supraviețuiască la orice condiții de temperatură de pe planeta asta. Natura nu face astfel de greșeli. Dacă face cumva vreo greșeală și este un virus care se adaptează la condițiile climatice a unei zone, virusul nu supraviețuiește peste tot decât dacă este cumva făcut de o minte sau a scăpat de undeva. Sunt și alți viruși foarte periculoși, cum este Ebola, dar nu s-a împrăștiat peste tot, pentru că are anumite condiții în care trăiește, adică în căldura mare a Africii și nu s-a răspândit peste tot, așa cum este acest virus“.

Tulpina virusului poate duce la forma ușoare sau grave

Medicul Elena Vlad consideră că tulpina virusului are un rol important în manifestarea formelor ușoare și grave de COVID-19: „Din experiența de medic și de pacient, diferențele între formele de boală rezultă din diferența tulpinii pe care o ai. Există mai multe tulpini ale acestui virus, unele cu virulență mai mare, iar altele cu virulență mai mică. În primăvară, virulența a fost mai mică decât acum. Virusul care determină acest val doi de infectări în țara noastră mi se pare că este mult mai agresiv“.

Un alt rol esențial îl are numărul și localizarea receptorilor din organismul uman de care „prinde“ noul coronavirus: „Receptivitatea depinde de repartiția unor receptori care se numesc ACE2 , care diferă ca și ca număr la fiecare pacient. Acești receptori de care se leagă coronavirusul, care are acele gămălii, ca o coroană, reprezintă o proteină denumită de lumea științifică proteina S. Este proteina responsabilă cu adeziunea, agregarea virusului pe o suprafață umană. Virușii sunt forme de viață care sunt incapabile să trăiască în afara unui organism viu. Ele trebuie să paraziteze și să intre în genomul unei celule vii și în felul acesta ajung să se multiplice. Acest virus are capacitatea de a rezista pe diferite suprafețe un anumit interval de timp, dar nu mare. Acești receptori de care se leagă așa zisa gămălie sunt diferiți ca și număr de la un individ la altul și se găsesc în tractul respirator, în plămâni, în neuroni și în celulele gliale, în celule intestinale și în celulele endotelului, adică, primul strat din vasele de sânge. Dacă ne gândim la asta, simptomele pacienților sunt date exact de localizarea acestor receptori. Dacă un pacient are receptori mulți la nivelul sferei ORL, dar nu are în plămâni, el nu va face o formă pulmonară. Dacă are acești receptori în sfera neurologică, va face o formă neurologică de boală manifestată prin cefalee puternică, vărsături sau greață“, a mai adăugat Elena Vlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here