8.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăHeadlinesMesajul autorităților după ce un târgujian a decedat după o zi de...

Mesajul autorităților după ce un târgujian a decedat după o zi de la efectuarea vaccinului anti COVID-19

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis un comunicat de presă în legătură cu bărbatul de 47 de ani, din Târgu Jiu, care a decedat după doar o zi de la efectuarea primei doze de vaccin anti COVID-19.

„În urma apariției în spațiul public a unor informații privind decesul unui bărbat, de 47 de ani, din Târgu Jiu, județul Gorj, cu istoric de vaccinare recentă, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj s-a autosesizat și a derulat verificări pentru documentarea situației în cauză.

Potrivit datelor transmise, astăzi, 4 martie a.c., către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în cursul zilei de 28 februarie a.c., persoana respectivă s-a prezentat la un centru de vaccinare din Bumbești-Jiu, unde i s-a administrat prima doză de ser produs de compania Oxford/AstraZeneca.

În urma triajului medical, efectuat potrivit protocoalelor, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală timp de 15 minute, fără a prezenta modificări ale stării de sănătate, ulterior părăsind centrul de vaccinare.

A doua zi, pe 1 martie a.c., în jurul orei 8.00, în timp ce se afla la serviciu, persoana a suferit un stop cardio-respirator, situație care a impus solicitarea unui echipaj de prim-ajutor de la Ambulanță.

Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanță, cât și în unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleași zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului. Investigațiile medicale efectuate în cadrul Secției Anestezie – Terapie Intensivă din SJU Târgu Jiu au evidențiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins“.

Ion Barbu, în vârstă de 47 de ani, angajat la Sistemul de Gospodărire al Apelor (SGA) Gorj a decedat în urma unui infarct care s-a produs după numai o zi de la efectuarea primei doze de vaccin anti COVID-19.

Ioan Barbu avea vârstă de 47 de ani şi nu era cunoscut cu o boală cronică. El a venit, luni dimineaţă, la serviciu şi la scurt timp i s-a făcut rău. „Cam după un sfert de oră de când a venit la serviciu i s-a făcut rău. Imediat, colegii au sunat la 112 şi cred că în doar 10 minute a venit un echipaj de la ambulanţă şi i s-a acordat asistenţă medicală. Din păcate nu s-a mai putut face nimic. Ştiu că în urmă cu o zi se vaccinase împotriva coronavirsului“, a precizat un coleg de serviciu.

„Nu se îngrijea de sănătatea lui“

Ioan Barbu era fratele unui medic oftalmolog cunoscut din Târgu Jiu. Colegii spun că acesta nu avea grijă de sănătatea lui: „Nu avea o suferinţă. Ştiu că a avut în urmă cu mai mulţi ani o boală de plămâni. Avea un organism slăbit, pentru că nu se îngrijea de sănătatea lui“.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -