Mesajul disperat al unui cadru medical de la un spital din Gorj unde sunt tratați bolnavi de COVID-9

0
1406

Sanda Cioca, cadru medical la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobrița, unde sunt tratați bolnavi de COVID-19, a transmis

„Curajul nostru dispare când oamenii nu respectă regulile!!!

Aș fi început atât de frumos… Aș fi început cu mirificul «A fost odată, ca niciodată…», dar pentru că povestea noastră pare să nu aibă un sfârșit pe care să îl putem deduce, pe care sa îl putem vedea, nu pot începe decât altfel:

Am fost plini de elan, puternici și curajoși atunci când mulți în jurul nostru se ascundeau, am fost mereu alături de fiecare dintre cei care, cu sau fără voia lor ne-au trecut pragul, am fost dedicați de la început și până la sfârșit. Am mângâiat chipuri și suflete, am îmbărbătat pe cei care au avut nevoie de acest lucru, am fost familia fiecăruia, pentru mai mult sau mai puțin timp, atât cât ne-au fost pacienți.

Am tratat și am îngrijit cum am știut noi mai bine și cei mai mulți dintre voi ați plecat acasă bine. Am primit de la voi mulțumirile atât de necesare pentru a putea merge mai departe. Am primit ce-i drept și ocare, dar nu au fost multe și le-am iertat și le-am uitat.

Acum am pierdut din elan și puteri, iar curajul începe să dispară și el din cauza comportamentului multora dintre semenii noștri. Când știi că toată lumea «trage la aceeați căruță», depășești orice, că se numește obosealp care atinge tangențial epuizarea, că se numește stres ori presiune psihică.

Și stiți ce este cel mai trist? Faptul că nu zăresc nici o luminiță la capătul tunelului…“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here