Mimetism marca PSD

0
62

Cei mai mari producători de zgomot din PSD, cei care au avut întotdeauna pretenții la funcții pe motiv că sunt unicii deștepți, frumoși și devreme acasă, tocmai aceea au simulat, din nou, campania electorală.

Pe față, sunt cei care au îmbrăcat haina de mari susținători ai Vioricăi Dăncilă (ca deh, nu dă bine să fii necioplit și misogin în secolul XXI), însă în culise s-au dovedit întotdeauna a fi combinatori de măruntă speță, fățarnici și ranchiunoși. De fapt, marea greșeală a Vioricăi Dăncilă a fost de a se fi lăsat pe mâna unor astfel de „bărbați de stat”, oameni cărora nu le sclipesc ochii decât dacă văd un os, pe care nu-i interesează ce angajamente își iau atâta timp cât pot să nu și le respecte.

Scorul obținut de Viorica Dăncilă în unele județe, altădată fiefuri PSD, reprezintă  cea mai bună dovadă că acolo se întâmplă ceva ce nu ține neapărat de un candidat anume sau de prestația lui. Și asta se întâmplă nu de ieri, de azi, fiind vorba, în general, cam de aceleași județe în care europarlamentarele au fost pierdute.

Exemplul cel mai concludent rămâne, la scară largă, Moldova, iar în particular județul Vrancea, unde PSD deține majoritatea primăriilor, precum și funcția de președinte a Consiliului Județean. Este greu de spus cât au a face economiile mamei lui Marian Oprișan cu situația asta, dacă primarii și consilierii PSD nu mai au, pur și simplu, susținere locală, nemaiputând astfel să mobilizeze lumea la vot prin puterea exemplului personal, sau dacă au propriile aranjamente care îi împiedică să mai tragă pentru un alt candidat al PSD, în afara lor și a clientelei locale.

Pentru că, să fie clar, dacă președinții de organizații județene, primarii și toată floarea cea vestită a celor care, de altminteri, bat cu pumnul în masă pentru locuri pe liste sau pentru funcții atunci când partidul este la putere, hotărăște că nu este cazul să se obosească prea tare, candidatul pierde.

Scuza este întotdeauna că strategia n-a fost bună, că n-a fost candidatul potrivit și așa va rămâne, dacă nu se schimbă ceva, până ce PSD va dispărea, căzând pradă acestei mentalități în care nici un candidat nu va fi vreodată prea bun pentru a satisface toate orgoliile unor oameni prea egoiști pentru a le păsa de soarta țării.

Cristina Petrovici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here