Ministrul Sănătații, vizită la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Vezi ce i-a solicitat managerul Dumitru Vienescu!

0
330

În vizita efectuată la Gorj, ministrul Sănătații Nelu Tătaru a dorit să vadă secția de Primiri Urgențe a principalei unități spitalicești din judet. În urma discuțiilor purtate cu conducerea, oficialul din Guvern a aflat care sunt nevoile medicale de la Gorj.

Vizita nu a durat mai mult de 30 de minute, timp suficient pentru ca managerul Spitalului Dumitru Vienescu să-i prezinte ministrului lista cu necesarul unității medicale. „Am venit la fața locului să fac o evaluare a Spitalul Județean de Urgențe Târgu Jiu. Sunt destule nevoi, ca în fiecare spital. Am discutat cu managerul și cele mai importante ar fi achiziționarea unor aparate de radiologie, stația de sterilizare, iar, în contextul unui program european se va extinde unitate de primiri urgențe. Am vrut să văd evoluția locală, aici a fost primul caz de coronavirus. Evoluția este favorabilă în județul Gorj. Sunt evoluții, într-un context de măsuri de relaxare, gestionate bine, aici, la Târgu Jiu. Sper ca în zilele următoare să avem scăderi de cazuri. Sper ca oamenii să respecte regulile de distanțare”, a declarat Nelu Tătaru.

1 iulie, noi reguli

Ministrul Sănătații a infirmat, la Târgu Jiu, zvonurile care fac referire la o revenire a stării de urgență. „Noi pregătim pentru data de întâi iulie un alt set de măsuri de relaxare. Sper ca evoluția să ne permită aceste lucruri. Dacă vom fi reimpuse anumite restricții, vor fi strict punctuale și locale”, a mai declarat oficialul la Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here