spot_img
10 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesMurături pregătite în spatele gratiilor

    Murături pregătite în spatele gratiilor

    Deţinuţii de la Penitenciarul Târgu-Jiu au început deja să umple cămara de iarnă cu legume şi preparate ale acestora, cultivate în sectorul agricol al unităţii de detenţie. Primele butoaie cu murături au fost puse la adăpost, iar depozitul de cartofi a fost umplut aproape jumătate.

    Depozitele Penitenciarului Târgu-Jiu au intrat în centrul atenţiei persoanelor private de libertate care se ocupă cu agricultura pe timpul detenţiei. Legumele necesare pentru murături au fost culese şi primele butoaie au fost deja umplute. Murăturile sunt preparate de un deţinut, care foloseşte o reţetă oltenească. „Eu bag murăturile şi folosesc o reţetă oltenească. Pun din toate legumele care le avem cultivate aici şi ies gustoase. Nu dă greş niciodată reţeta pe care o folosesc. Avem pline câteva butoaie deja şi trebuie să umplem cât mia multe care să asigure hrana pentru iarnă la penitenciar”, a spus Nicolae Gruia, unul dintre deţinuţii responsabili cu prepararea murăturilor. La capitolul silozuri, primele tone de cartofi au fost deja pregătite pentru a trece peste iarnă fără să sufere modificări. Reprezentanţii Penitenciarului Târgu-Jiu spun că anul acesta recolta este mai slabă, din cauza secetei. „Avem adunate câteva tone de cartofi care au fost pregătiţi pentru a trece peste iarnă fără să încolţească. Mai avem de scos alte câteva zeci de tone, şi sperăm să asigure mâncarea pentru 80% din perioada de iarnă până la primăvară”, a declarat şeful sectorului agricol, Ionel Busuioc. Deţinuţii care muncesc la sectorul agricol nu au timp de pauză. Deja au început să pregătească terenurile pentru producţia de toamnă-iarnă. „Deja am arat terenurile şi am semănat spanacul pentru primăvară, iar în perioada următoare aranjăm şi celelalte terenuri pentru alte culturi. Pământul este greu de arat din cauza secetei, dar să sperăm că la anul va ploua cât să îşi revină terenurile”, a spus Daniel Vlădoiu, unul dintre deţinuţii care se ocupă cu pregătirea terenurilor la sectorul agricol. Un alt deţinut, care dă o mână de ajutor spune că în solarii legumele au mers mult mai bine decât afară: „Recolta din solarii este mult mai bună decât cea de afară. Legumele sunt mici afară, pe când în solarii mărimea lor este dublă, iar calitatea superioară”, a spus Aurel Pop, deţinut care lucrează în agricultură. Recolta obţinută trebuie să asigure hrana celor peste 650 de deţinuţi în perioada de iarnă. „În sectorul agricol lucrează opt deţinuţi, iar recolta obţinută în acest an, sperăm noi că va asigura aproape în totalitate hrana pentru cele peste 600 persoanele private de libertate aflate la noi la Penitenciar”, a declarat Raluca Niţoiu, purtător de cuvânt Penitenciarul Târgu-Jiu. Tot în acest sector, mai este asigurată şi carnea provenită de la crescătoria de porci la care lucrează tot deţinuţi din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: