Acasa / Headlines / Nemulțumit de parcările pentru persoanele cu handicap. „Încasează bani pentru acele locuri care sunt gratuite pentru cei în drept”

Nemulțumit de parcările pentru persoanele cu handicap. „Încasează bani pentru acele locuri care sunt gratuite pentru cei în drept”

Locuri pentru persoane cu handicap doar de formă! Un cetățean a solicitat municipalității târgujiene să ia măsuri, și, să permită persoanelor cu handicap să aibă acces la un loc de parcare. Cei în cazuă fac referire la cea mai nouă și solicitată parcare din Municipiul Târgu Jiu unde se aplica legea banului și nu interesul cetățeanului.

Legea spune că: în spaţiile de parcare de pe lângă clădirile de utilitate publică, precum şi în cele organizate vor fi adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional cel puţin 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puţin de două locuri, pentru parcarea gratuită a mijloacelor de transport pentru persoane cu handicap. La Târgu Jiu lucrurile stau diferit. Nu o spunem noi ci persoanele în cauză care se plâng că legea nu este respectată. În parcarea de la Piața Mare se încasează bani la foc automat și pe locurile destinate persoanelor cu handicap. Lipsa de interes îi deranjează pe cei care sunt obligați în felul acesta să se descurce cum pot.

Locuri speciale

George este unul din sutele de persoane cu handicap din județul Gorj. Bărbatul susține că este un chin de fiecare data când ajunge în zona centrală a orașului. Ultima situație neplăcută a avut loc săptămâna trecută când sub ochii săi locul destinat persoanelo cu handicap a fost taxat și ocupat de un alt participant la trafic. “Sunt o persoana cu handicap, posesor de permis și autoturism de aproximativ 2 ani și jumătate. Am o problemă și cred că nu sunt singurul, parcarea din Piața Mare, cea de la Super 2000. Mai exact, locurile destinate persoanelor cu handicap, sunt mereu ocupate 90% de persoane care nu ar avea ce căuta pe acele locuri. Problema cea mai gravă este că angajații Primăriei care se ocupă de încasarea taxei de parcare, le dau voie celor ce nu au dreptul să își parcheze mașinile pe locurile destinate persoanelor cu handicap și încasează bani pentru acele locuri care sunt gratuite pentru cei în drept. Ultima dată când m-am confruntat cu lipsa unui loc liber a fost chiar săptămâna trecută când m-am învârtit de patru ori în parcare și angajații Serviciului nu au catadicsit să nu mai permită altor șoferi să parcheze pe acele locuri speciale”, susține George.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*