spot_img
12.6 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesNoi produse montane atestate de Stâna Ștefan de pe Transalpina

    Noi produse montane atestate de Stâna Ștefan de pe Transalpina

    Stâna Ștefanu de pe Transalpina a obținut atestarea ca „Produs Montan“ pentru șapte noi sortimente de dulceață și sirop. Este vorba de dulceața de afine, prune și zmeură, precum și de siropul de brad, afine, soc și zmeură.

    „V-am promis ca Stâna Ștefanu va renaște și o să se întâmple…

    Astăzi am primit două decizii pentru 7 PRODUSE MONTANE și mai am în studiu trei care în curând vor fi certificate …

    În prezent, Stâna Ștefanu deține legal două PRODUSE TRADITIONALE și 13 PRODUSE MONTANE, aprobate de Agenția Zonelor Montane și MINISTERUL AGRICULTURI. Sunt realizări și satisfacții ale devotamentului meu pentru tot ce înseamnă Tradiție și originalitate… Mulțumesc unor oameni minunați care au avut și au încredere în mine…

    Vă mulțumesc dumneavoastră tuturor care ați fost cu sufletul alături de mine în aceste zile urâte…“, a transmis băcița Mărioara Babu pe pagina sa Facebook.

    Printre produsele tradiționale atestate se numără și „tocana de oaie“.

    Stâna a fost incendiată

    Stâna Ștefan a fost incendiată, săptămâna trecută, de către persoane care au rămas necunoscute. Băcița Mărioara a depus o plângere penală, iar echipe de anchetatori, formate din polițiști și pompieri, au efectuat luni cercetări la fața locului în vederea identificării de indicii cu privire la autorii faptelor.

    Mărioara Babu a promis că stâna va fi refăcută și va fi pregătită să își primească turiștii în sezonul următor. Stâna Ștefanu a devenit o atracție turistică, datorită mâncărurilor tradiționale, dar și câinilor ciobănești și a cojoacelor ciobănești în care se fotografiază toți vizitatorii.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: