Notificarea ajutorului de stat acordat CEO, înregistrat de Comisia Europeană

0
107

Notificarea ajutorului de stat acordat Complexului Energetic Oltenia a fost înregistrată formal la Comisia Europeană, arată adevarul.ro. Aceasta este o etapă o etapă importantă a procesului de aprobare a Planului de Restructurare.

Înregistrarea notificării permite Comisiei Europene să declanşeze procedurile interne de evaluare din partea tuturor departamentelor relevante.

„Demersul de aprobare a Planului de restructurare şi decarbonare urmează un parcurs procedural fără sincope pentru că autorităţile române au acţionat prompt, astfel încât Comisia Europeană să aibă la dispoziţie toate documentele şi informaţiile necesare. Această nouă etapă dovedeşte, aşa cum am mai spus, că Planul de restructurare şi decarbonare este robust şi pragmatic, se bazează pe resurse importante pe care le vom folosi pentru a eficientiza activitatea complexului”, a declarat Daniel Burlan, preşedintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia.

Investiții totale de 3,5 miliarde de euro

Memorandumul de aprobare a ajutorului de stat pentru CE Oltenia este în valoare de valoare de 1,3 miliarde de euro. Acesta a fost adoptat de guvern pe 18 noiembrie 2020. Această sumă, care reprezintă contribuţia de la buget a statului pentru implementarea Planului de Restructurare a CE Oltenia, include si ajutorul de 251 de milioane de euro care a fost deja acordat companiei la începutul anului.

Costul total al implementării Planului de restructurare şi decarbonare a Complexului Energetic Oltenia, prevăzut a se derula în perioada 2021 – 2025, este de aproximativ 3,5 miliarde de euro şi presupune investiţii pentru diversificarea surselor de energie, modernizarea activelor existente şi protecţia mediului, precum şi cheltuieli pentru eficientizarea activităţii CE Oltenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here