Noul aparat PCR, pus în funcțiune de Spitalul Județean de Urgență

0
267

Un nou aparat PCR, care poate să facă deosebirea dintre SARS-CoV-2 şi tulpina virusului gripal pe aceeaşi probă, a fost pus în funcţiune astăzi de Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Acesta a fost amplasat tot în cadrul Laboratorului de Genetică Moleculară, unde mai funcţionează un aparat de acest fel. Achiziţionarea noului aparat va duce şi la o dublare a capacităţii de testare.

„Poate să stabilească pe aceeaşi probă dacă pacienţii sunt infectaţi cu SARS CoV-2 sau cu tulpina virusului gripal. De asemenea, noul aparat va duce la o dublare a numărului de testări pe care îl putem efectua. Se poate va ajunge, astfel, la 300-400 de teste pe zi“, a declarat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Nu vor fi angajați alți salariați

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu nu va angaja personal pentru a lucra cu noul aparat PCR: „Vor lucra aceiaşi salariaţi care îşi desfăşoară activitatea în prezent în cadrul laboratorului. În momentul de faţă se efectuează instruirea personalului care va deservi noul aparat şi se fac probe“, a mai precizat Dumitru Vienescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here