spot_img
11.8 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăCulturaO gorjeancă a câștigat marele premiu al concursului „Tineri artiști români în...

    O gorjeancă a câștigat marele premiu al concursului „Tineri artiști români în creația contemporană 2021”

    Câştigătoarea marelui premiu în cadrul concursului „Tineri artiști români în creația contemporană 2021” este artista Andreea Medar, născută în municipiul Târgu Jiu. Absolventă a secției de pictură de la Universitatea de Vest din Timişoara (2015), Andreea realizează obiecte și instalații, sculpturi din materiale neconvenționale, instalații media și video.

    Primele manifestării ale înclinaţiei către domeniul artei le-a avut chiar din copilărie. „Pentru mine, încă din copilărie, arta a fost o preocupare firească. Obişnuiam să transpun în desen sau pictură întâmplări cotidiene, ilustram personajele principalele din lecturile parcurse sau modelam  în lut obiecte decorative sau portrete imaginare“, ne povesteşte tânăra artistă.

    Locurile în care a s-a născut şi au copilărit şi-au lăsat amprenta asupra concepţiei sale artistice şi chiar au reprezentat surse de inspiraţie. „Oraşul în care m-am născut îmi este foarte drag, evident este un privilegiu pentru locuitorii municipiului să vadă operele lui Brâncuşi zilnic. La fel de important pentru mine este satul în care am copilărit, satul bunicilor mei, Racoţi. Acesta a fost o sursa de inspiraţie pentru mine din copilărie până în prezent“, a mărturisit Andreea pentru adevarul.ro.

    Urmează doctoratul

    Andreea Medar a urmat Liceul de Arte din Târgu Jiu. „Perioada liceului, dar în special a facultăţii, am dedicat-o studiului. Am avut bucuria sa fac parte dintr-un colectiv deosebit, ne petreceam majoritatea timpului in atelier, lucram foarte mult in afara temelor primite. Am ales Facultatea de Artă din Timişoara după ce am vizitat mai multe facultăţi din ţară şi am considerat că  rezonez cu modul de predare de acolo, deoarece  îmbină studiul si pictura clasică cu arta contemporană“, a relatat Andreea Medar.

    Aceasta a absolvit Facultatea de Arte din Timişoara, secţia pictura, licenţă si masterat, iar, în prezent,  urmează doctoratul la aceeaşi facultate.

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: