10 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 14, 2021
AcasăHeadlinesO gorjeancă ar putea ajunge în frunte atletismului românesc

O gorjeancă ar putea ajunge în frunte atletismului românesc

Campioana olimpică la maraton, Constantina Diță, a anunțat că intenționează să candideze pentru funcția de președinte al Federației Române de Atletism.

Sportiva născut în județul Gorj, la Tuburea, și care a început sportul la Pandurii s-a aflat într-o vizită la Zalău. „Este o ocazie importantă pentru mine şi vreau să merg pe la toate cluburile de atletism din ţară, să văd în ce condiţii se pregătesc atleţii, copiii, adică viitorii campioni ai României pentru că este important să le creăm condiţii copiilor şi sportivilor de performanţă de la noi din ţară. Mă gândesc foarte serios să candidez la preşedinţia Federaţiei Române de Atletism. În primul rând, îmi doresc să creez condiţii pentru sportivi, pentru că dacă avem condiţii de pregătire, putem avea rezultate ca şi Federaţie. Până atunci, nici rezultate nu vom avea. Sigur, nu este vorba doar de atletism, ci şi de alte sporturi. Îmi doresc să fac stadionul Iolanda Balas Soter, pentru că trebuie şi România să aibă un stadion internaţional şi să putem avea competiţii internaţionale, de ce nu Campionatele Mondiale de Pistă care sunt cele mai importante după Jocurile Olimpice”, a declarat Constantina Diţă pentru sportulsalajean.ro

„În aer liber oamenii ar trebui să fie lăsaţi să facă mişcare”

Campioana olimpică vrea să viziteze toate cluburile de atletism din România. Aceasta spune că, în perioada de pandemie, oamenii trebuie să facă mișcare în aer liber: „Din propria experienţă, eu cred că oamenii ar trebui lăsaţi să facă mişcare chiar şi pe timp de pandemie, pentru că nu merg unul lângă altul. Sunt la distanţă, nu cred că o să meargă în grupuri foarte mari la alergare. Înţeleg că nu este voie în săli, dar în aer liber oamenii ar trebui să fie lăsaţi să facă mişcare”.

Constantina Diță a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing, din China, în anul 2008, la cea mai dificilă probă: maratonul. Ea a devenit cea mai vârstnică sportivă din istorie care câștigă titlul de campioană olimpică la maraton.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -