spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesPandemia de COVID-19 a lăsat fără pacienți Spitalul Județean de Urgență

    Pandemia de COVID-19 a lăsat fără pacienți Spitalul Județean de Urgență

    Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu s-a golit de pacienți din cauza pandemiei de COVID-19. Bolnavii se tem să mai vină la spital de teamă să nu fie infectați cu SARS-CoV-2.

    Bogdan Niculescu, șeful Secției Ortopedie din cadrul Spitalului Județean de Urgență, spune că ar fi trebuit mai multe locuri la terapie intensivă pentru bolnavii aflați în stare mai gravă: „Am ajuns în situația în care nu avem mulți pacienți în spital, pentru că oamenii se feresc să mai vină la spital. Sunt multe paturi goale. Gradul de ocupare este unul mic. Oamenii se feresc să ajungem la spital și ajungem cu un spital gol și cu locuri de ATI puține de COVID, pentru că nu avem personal suficient sau nu a fost gândit suficient de bine de la început. Spitalul este pentru a trata oameni bolnavi și nu este normal să tratăm niște pacienți COVID-19 pozitiv pe undeva prin containere sau corturi, iar spitalul să nu fie folosit la capacitate maximă. Ar trebui să ne reunim toate secțiile și să lăsăm o parte mai mare pentru acești bolnavi“, a spus medicul la o emisiune de la Impact TV.

    „Personal insuficient pentru terapie intensivă“

    Bogdan Niculescu susține că cea mai mare problemă este lipsa personalului calificat pentru a-și desfășura activitatea la ATI: „Este personal insuficient pentru terapie intensivă. Medicii sunt obosiți, personalul este obosit și atunci, neformând personal pentru a se ocupa de pacienții aflați în terapie intensivă, nu avem cum să asigurăm numărul suficient de paturi. Trebuia ca după primul val al pandemiei să fi format personal mediul pentru ATI, care are un rol important, iar medicii ar fi trebuit relocați, iar secțiile ATI extinse.

    Singura problemă este aceea a lipsei personalului, care nu a fost crescut până acum. Un asistent care lucrează în terapie intensivă trebuia antrenat minim câteva luni pentru a lucra lângă un asemenea bolnav. Este unica problemă pentru care nu putem avea mai multe paturi de terapie intensivă“.

    „Semnalul ar fi trebuie să se dea la nivel de minister“

    Organizarea paturilor de terapie intensivă lasă de dorit. Astfel , în spitalele județelor vecine sunt doar câteva paturi de terapie intensivă: „Semnalul ar fi trebuie să se dea la nivel de minister. La Severin sunt doar patru paturi de terapie intensivă pentru bolnavi de COVID-19, la Vâlcea sunt doar patru paturi. La noi sunt aproape de 30. O soluție ar fi fost ca spitale mari din țară să aibă exclusiv destinație pentru bolnavii de COVID-19 sau ATI de acolo. Nu putem să comparăm experiența de la ATI din București sau Timișoara cu experiența noastră de la nivelul județului Gorj. Medicii noștri sunt obișnuiți să trateze boli despre care au învățat. Asta este o boală nouă“, a mai spus medicul.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: