spot_img
4.1 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesPartid nou în România. Își va lansa primii candidați în 2024

    Partid nou în România. Își va lansa primii candidați în 2024

    Persoanele cu handicap vor "o lume fără bariere"

    Un partid care să reprezintă persoanele cu dizabilități va fi lansat în curând în România, urmând să-și desemneze candidați la alegerile din anul 2024.

    Câteva persoane cu dizabilități din București au avut inițiativa de a înființa un partid care să facă o politică de protecție a persoanelor vulnerabile, în special a persoanelor cu handicap.

    Nu se știu foarte multe despre această nouă formațiune politică. Claudiu Teregariu, din Timișora, a făcut parte până de curând din comitetul de inițiativă care se ocupă de înființarea formațiunii politice. „Eu m-am retras deocamdată. Persoanele care se ocupă de înscrierea partidului la Tribunalul București nu doresc în acest moment să discute de această inițiativă, de teamă ca cineva să nu depună contestație, dar eu consider că nu sunt motive, atâta timp cât actele sunt făcute așa cum trebuie.

    Ideea este foarte bună și clar că nu s-ar adresa doar persoanelor cu dizabilități, ci sectorului social. Fiind un partid, trebuie să deschis tuturor persoanelor“.

     

    „Drepturile care sunt date pe hârtie sunt puține“

     

    Claudiu Teregariu a precizat că se lucrează la întocmirea documentației: „Se lucrează la întocmirea documentației. Încă nu s-a depus actele. Se face pe București, nicidecum în țară, la acest moment. Toți cei care ne-am adunat suntem persoane cu dizabilități. Din 25-30 de persoane care au cochetat cu ideea, au mai rămas 10 care au spus că vor să meargă mai departe“.

    Aceasta a mai spus că partidul va fi deschis pentru toate persoanele, dar că politica va fi îndreptată către protejarea categoriilor vulnerabile. „Nu va fi vorba doare de persoanele cu dizabilități, ci de familiile acestora, deoarece ele se izbesc de multe probleme. Drepturile care sunt date pe hârtie sunt puține, ca venituri și ca terapii. În privința terapiilor, acestea sunt gratis pe hârtie. Trebuie ă se promoveze o viață decentă atât pentru familie, cât și pentru persoane“.

    Robert Gavrilescu, persoană aflată în scaunul cu rotile din județul Gorj, a spus că a fost contactat pentru a se ocupa de filiala județeană. „Eu am declinat oferta. Am avut multe dezamăgiri și nu mai vreau, deocamdată, să mai fac politică. O să aștept să văd ce este cu acest partid și voi lua o decizie“.

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: