Performanță remarcabilă obținută de un pilot din Târgu Jiu la raliul de la Rânca

0
620

Mario Cristian Călugărița, în vârstă de 17 ani, din Târgu Jiu, a reușit să câștige primul loc la juniori la etapa Campionatului de Viteză în Coastă de la Rânca.

„A fost foarte frumos pentru mine, fiind și etapă de casă, deoarece am concurat în județul Gorj. A fost un nivel destul de ridicat. Au participat patru juniori, dintre care un alt participant din județul Gorj, Victor Neamțu. La proba juniori am obținut locul I, după o bătălie destul de strânsă, iar clasa motorului, 1,6 am obținut locul III. Au concurat 11 piloți. A fost destul de dificil, dar am avut un atu, fiind etapă de casă am cunoscut puțin mai bine traseul. Concurența a fost destul de ridicată,. Piloții și mașinile au fost foarte pregătite. A fost visul meu de zece ani de când merg acolo ca spectator. îmi doream să iau startul la acest campionat, la etapa de casă“, a precizat Mario Cristian.

Acesta a ocupat locul III și la proba motorului, la care au participat mai mulți piloți: „La Start au fost 10 mașini. La proba motorului de 1,6 au participat piloți și de 30 de ani, cu o experiență mult mai mare“.

Următoarea competiție la care Mario va participa va fi în localitatea Magherani. „Este un traseu de viteză și foarte tehnic, destul de periculos, dar așa sunt cursele“, a spus tânărul pilot.

Țintește titlul de campion

Mario Cristian își dorește să ajungă campion, dar pentru asta are nevoie de o mașină foarte bine echipată: „Eu țintesc cât de mult pot un titlu de campion, dar este foarte greu pe parte financiară. Ești dezavantajat față de alți piloți care au sponsori și mașini mult mai bine echipate. O mașină pentru clasa mea pregătită așa cum trebuie ajunge la 10.000-12.000 euro. Este o sumă mare pe care nu aș putea să o asigur“.

Mario Cristian pilotează de patru ani și a obținut titlul de campion național la clasa „juniori“ și locul III. „Sper ca în acest an să prind podiumul“, a spus Mario Cristian.

A urmat Școala de Pilotaj la Valentin Porcișteanu

Pilotul târgujian a debutat în anul 2017 în cadrul Campionatului Național de Slalom Paralel (CNSP) organizat de către Federația Română de Automobilism Sportiv! „Școala de Pilotaj si licența am făcut-o la Valentin Porcișteanu, iar antrenamentul pentru etapele de slalom l-am efectuat la Clubul Sportiv Raiderii, un club foarte frumos cu niște oameni deosebiți și implicați cu pasiune în acest sport !

Prima mea experiență a fost una deosebita deoarece am ajuns pentru prima dată într-o mașină de curse și am luat startul într-un mediu organizat. Am fost foarte mulțumit ca am terminat cursa cu bine și, din fericire, am avut și un rezultat care pentru mine a fost mulțumitor, locul 2 la clasa juniori pentru prima mea cursa pe macadam. Am concurat pe o Dacia Logan în specificație de cupă închiriată de la Valentin Porcisteanu și am fost co-pilotat de către Vali de la care am învățat multe“.

S-a răsturnat cu mașina de trei ori

Cel mai tensionant moment a fost când s-a răsturnat de trei ori cu mașina, dar a reușit să treacă cu bine peste acest moment. Tânărul este elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru“. Mario își dorește ca, după terminarea liceului, să urmeze cursurile Facultății de Autovehicule

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here