18.4 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăHeadlines“Plantăm fapte bune în România” caută colaboratori. Și tu poți să faci...

“Plantăm fapte bune în România” caută colaboratori. Și tu poți să faci o faptă bună!

O acțiune ecologică de mare amploare va avea loc pe data de 7 aprilie. Peste 250 de voluntari și-au anunțat participarea la evenimentul care va avea loc în localitatea Negomir. Voluntarii vor planta aproximativ 10 mii puieți care pe viitor vor împiedica alunecările de teren din zonă. La acțiune este așteptat oricine vrea să dea o mână de ajutor mediului înconjurător.

În luna martie, “Plantăm fapte bune în România” a deschis seria acţiunilor de primăvară la nivel național.  Aproximativ 280 de voluntari (adolescenti si adulti) vor participa la plantarea a 9.000 de puieți de cer și salcâm, pe o suprafață de 1,8 ha, teren neproductiv și cu pericol de alunecare, aparținând Unității Administrativ Teritoriale (UAT) Negomir.   „Voluntariatul nu e un moft, e o necesitate. Într-o lume în care valorile materiale au ajuns să fie mai importante decât toate celelalte, e nevoie și de oameni care să gândescă astfel, mai ales când vine vorba de a sprijini cauza Aurului Verde și de a contribui la împiedicarea alunecărilor de teren dintr-o comunitate a județului tău. Ne așteptăm așadar, ca în spiritul faptelor bune, solidaritatea umană şi dragostea pentru natură să-și dea mâna în 7 aprilie 2019, și să plantăm cu drag și spor, în localitatea Negomir”, spune Elena Sîrbu, coordonator județean Gorj.

Certificat de participare

Echipa organizatorică pune la dispoziţia voluntarilor materialul săditor, mănuși de protecție, unelte, transport cu autocarul/microbuz în limita locurilor disponibile (plecare din zona Hotel Brâncuși, ora 8:30, pentru voluntarii înscriși pe liste), apă, cafea, ceai, sandwich-uri, serviciu de prim ajutor și toalete.  Participarea la acțiunile de împădurire va fi recunoscută, la cererea voluntarului, prin certificatul Green Endorsement, recunoscut în CV de peste 30 de companii de renume (detalii pe www.plantamfaptebune.ro, secțiunea Green Endorsement), sau un certificat de participare din partea Asociației Team for Next Generation, organizator local, Gorj.

Parteneri

Partenerii naționali ai “Plantăm fapte bune în România” sunt: JYSK, Bergenbier și Dedeman. Alături de ei, susțin financiar inițiativa: Daikin, FAN Courier, Groupe Renault România, Kaufland și SIXT.Organizatorii locali: Asociația TEAM for NEXT GENERATION Gorj, Primăria și Consiliul local al comunei Negomir, S.J.G.D.A.S. Gorj. Partenerii și sponsorii locali: Direcția Silvică și I.S.J. Gorj, Crucea Roșie Română – Filiala Gorj, Profi Rom Food. Parteneri media: ALEX’s Bird – dronă 4k.  Susținători: I.S.U. Gorj, Inspectoratul de Jandarmi județean Tudor Vladimirescu Gorj, D.G.A.S.P.C. Gorj, Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj, Liceul Teologic Tg.Jiu, Liceul din Mătăsari, Liceul din localitatea Bâlteni, Liceul din localitatea Roșia-Jiu, Comunitatea locală-Negomir.

Gabi Tamaş este noul jucător al echipei Petrolul Ploieşti

0
Acum este oficial, Gabriel Tamaș este proaspătul jucător al Petrolului. Acest anunț a fost făcut...

Moș Nicolae a ajuns pe un drum impracticabil la o familie sărmană din Negomir

0
  Moș Nicolae a ajuns cu mare greutate la o familie sărmană din comuna Negomir. Voluntarii...

Luis Popa: „Orice discuții contradictorii pot construi și lucruri frumoase!”

0
Primăria comunei Drăguțești, împreună cu Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!