spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesPoenaru, chemat la judecată pentru posibile abuzuri

    Poenaru, chemat la judecată pentru posibile abuzuri

    Ziua de astăzi este una tensionată pentru fostul cenzor Silvestru Tivig, cât şi pentru preşedintele Obştei Peştişani, Ion Poenaru. Instanţa Judecătoriei Târgu-Jiu are pe rol judecarea termenului prin care Tivig a contestat hotărârea Adunării Generale a Obştei, aceea de excludere. Alături de această hotărâre a Obştei, Tivig a mai contestat la instanţă şi modul în care aceeaşi Adunare Generală a decis construirea unei păstrăvării, a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2011 sau a bilanţului contabil pe 2010.

    Silvestru Tivig vrea să lupte pentru a-şi face dreptate, cu atât mai mult cu cât consideră că a fost exclus pe nedrept din Obştea Peştişani. „Am formulat o plângere pentru Parchetul Gorj, pentru fals în declaraţii şi voi cere să fie demis preşedintele Obştei, Ion Poenaru, pentru că a fost ales, prin încălcarea statutului. Sunt dovezi în acest sens”. Cert este că la Peştişani s-au făcut sau sunt în derulare diverse afaceri, care sunt reclamate de membrii ca fiind dubioase „au dat anunţ pentru analiză oferte preţuri pentru construcţie păstrăvărie. Anunţul s-a dat pe 5 aprilie iar selecţia ar fi pe 11 aprilie. În mod normal, anunţurile se dau cu 15 zile înainte. De ce au dat anunţul, pentru că cimentul a fost cumpărat deja. Lemnul a fost luat deja de la Obşte, dar a fost făcut transportul, prelucrarea gater, lucrări care s-au efectuat deja şi care au fost plătite”. Unii membri ai Obştei spun că „din contractele care s-au prezentat juristului pentru avizare şi semnare a reieşit că masa lemnoasă era în cantitate de 11 mii de metri cubi. În Adunarea Generală, raportul anual, prezentat, a arătat că s-au vândut 33 de mii de metri cubi. De ce pentru 22 de mii de metri cubi nu s-au prezentat contractele la avizare?”. Contactat telefonic, juristul Petre Iliuţă a precizat, luna trecută, că „ce am primit pentru semnare şi avizare nu au fost toate contractele. S-a spus că multe din contractele nedate au fost încheiate, în perioada când eu nu eram venit la obşte. Am cerut să mi le prezinte, să le verific pe toate. Însă acum este o situaţie mai dificilă, atribuirea dividendelor după planificare”. Suspiciunile lui Silvestru Tivig continuă, cu atât mai mult, cu cât acesta are bănuieli că anumite articole şi prevederi din Statul Obştei Peştişani au fost scoase „până la obţinerea şi darea unei hotărâri definitive trebuie să sisteze deciziile Adunării Generale. Am suspiciuni că au scos articolul 16 în mod nelegal”. Părerile sunt împărţite iar situaţia ar putea fi lămurită doar dacă, autorităţile statului se autosesizează şi încep o anchetă. Contactat telefonic, Ion Poenaru, preşedintele Obştei Peştişani a declarat că nu este vinovat de nimic şi că nu a făcut altceva decât să respecte prevederile statutului „avem un articol în statut care ne permite să înlocuim singular pe cei care denigrează sau aduc atingere imaginii obştei”.

    Poenaru a îngropat PSD

    Ion Poenaru, preşedintele Obştei Peştişani îşi continuă liniştit afacerile, pe averea celor peste 3100 de membrii, pe care o consideră propria moşie. Lui Poenaru i s-a alăturat, un alt cunoscut al zonei, Valentin Mucenic, patronul firmei Valforest SRL. Ţinut o lungă perioadă în braţe de fostul senator Ion Florescu, Poenaru a condus organizaţia PSD Peştişani, cum „l-a dus capul” iar în politică, la ultimele alegeri parlamentare interesul propriu l-a surclasat pe cel al partidului. Neinteresaţi de soarta social democraţilor, decât în preajma alegerilor, şefii din PSD Gorj habar nu au că din organizaţia locală, condusă de Poenaru au plecat în ultimul timp, 13 membri importanţi, dintre care 8 intelectuali. Pe lângă alte motive, profesorii, inginerii sau doctorii plecaţi din PSD Peştişani spun că nu mai puteau rămâne alături de un aşa zis economist care, la ultimele alegeri parlamentare, a defavorizat candidatul social democrat, cu 100 de voturi, în favoarea celui liberal.

    Licitaţii corecte !?

    Administratorul de la Valforest, Valentin Mucenic şi-a deschis, în mai 2010, un punct de lucru în incinta fostei Platforme Tehnologice Gureni, acolo unde depozita lemnele, provenite din exploatările forestiere, de pe raza Obştei Peştişani. Conform ultimelor date, afişate de Ministerul Finanţelor, în 2009, Valforest a derulat afaceri de aproximativ 21 de miliarde de lei vechi, exclusiv în domeniul forestier. Contactat telefonic, preşedintele Ion Poenaru a recunoscut că Obştea Peştişani pe care o conduce, derulează contracte cu firma Valforest, patronată de Valentin Mucenic. „Obştea are contracte de exploatare masă lemnoasă cu 15 agenţi economici. Se organizează licitaţii, toate sunt corecte. Avem contract în derulare şi cu Valforest. Obştea a realizat profit de 17 miliarde anul trecut”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: