Polițist în vârstă de 37 de ani, răpus de COVID-19

0
683

Cristian Zanfira, în vârstă de 37 de ani, ofițer în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, a murit duminică în Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești, unde era tratat de COVID-19.

„După ce la sfârșitul săptămânii trecute am aflat de decesul colegului nostru, de 34 de ani, de la Brașov, azi am aflat că un alt coleg, de 36 de ani, de la IPJ Gorj a fost răpus de COVID.

Suntem profund îndurerați de această veste. Colegul nostru Cristian Zanfira, Zane cum îi spuneau toți, era un om care își dorea să ajute pe toată lumea, un bun prieten și camarad. A plecat prea devreme, lăsând în urmă numai tristețe și durere. Nu îl vom uita și promitem că vom fi alături permanent de familia lui!

Sincere condoleanțe familiei îndurerate!
Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!“, a transmis Corpul Național al Polițiștilor.

Sindicatul Europol solicită testarea polițiștilor

Sindicatul Europol a transmis un mesaj și solicită ca toți polițiștii care acționează în stradă să fie testați: „Este dovada clară că poliţiştii, prin natura misiunilor pe care le desfăşoară, sunt printre cei mai expuşi la infectarea cu SARS COV2“.

Sindicatul Europol solicită testarea poliţiştilor care acţionează în stradă: „MAI evită să prezinte public motivul pentru care refuză testarea celor aflaţi în prima linie, în condiţiile în care numărul celor infectaţi a depăşit 5000 de cazuri din totalul de aproximativ 70.000 de cadre care sunt in stradă.

Mai mult decât atât, pe lângă gradul mare de expunere, poliţiştii nici nu au fost luaţi în seamă pentru acordarea ”stimulentului de risc” alături de celelalte categorii nominalizate până în prezent, personalul din sănătate, din asistenţă socială sau cadrele didactice.

Domnule ministru Vela, câţi poliţişti trebuie să mai ucidă acest virus să luaţi decizia testării?

Câte familii vor mai trebui să-şi plângă morţii pentru ca MAI să conştientizeze importanţa testării poliţiştilor?

Lipsa de reacţie de care daţi dovadă, vă face autorul moral al morţii al fiecărei pierderi pe care o suferim din rândul cadrelor MAI.

Acum, mai mult ca oricând, domnule ministru, nu trebuie decât să arătaţi că sunteţi responsabil şi să dispuneţi de îndată testarea poliţiştilor, care sunt zilnic în stradă, asta trebuie să faceţi!

Drum lin în ceruri, colegule!“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here