spot_img
6.7 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesPovestea anonimului care ar merita celebritatea! A câștigat 30 de medalii de...

    Povestea anonimului care ar merita celebritatea! A câștigat 30 de medalii de aur!

    Este o mândrie pentru județul Gorj, însă puțini sunt cei care au auzit de atletul Mădălin Gheban, student în anul I la Facultatea de Educație Fizică, Științe Medicale și Comportamentale din cadrul Universității „Constantin Brâncuși”. Tânărul a adus medalia de aur pentru UCB la Campionatul Național Universitar de Atletism pe Teren Acoperit, însă aceasta este doar una dintre multe reușite ale campionului. Mădălin deține în palmares un număr impresionant de 30 de medalii de aur și a participat la numeroase concursuri naționale și internaționale. Tânărul a ajuns inclusiv la Jocurile Olimpice de Tineret din China.

    madalin gheban 2

    La 13 ani a participat la primul concurs sportiv

    Mădălin Gheban este un student de doar 19 ani, originar din Bărbătești, județul Gorj. Iubește sportul și a obținut numeroase performanțe în domeniul atletismului. Tânărul a istorisit cum și-a descoperit iubirea pentru această ramură a sportului – atletismul. Totul a pornit din întâmplare, fără să bănuiască o clipă că o sclipire de moment a unui profesor îi va schimba întreaga viață.

    Reporter: Când a început această poveste cu atletismul?

    Mădălin Gheban: În clasa a VII-a, la îndrumarea domnului profesor Gheorghe Ghimpău, am participat la un concurs sportiv. Acela a fost primul meu contact cu o competiție de acest gen. Domnul profesor a venit cu ideea de a participa la concurs și ne-am prezentat la competiție.

    Rep.: Și ce s-a întâmplat acolo încât te-a determinat să mergi mai departe?

    M.G.: Acolo am avut norocul să îl cunosc pe antrenorul Laurențiu Ciobanu. Lui trebuie să îi mulțumesc pentru tot ceea ce face pentru mine, pentru că mă sprijină și îmi suportă și zilele mai puțin bune, toanele. Este de șapte ani antrenorul meu și împreună am realizat tot ceea ce am obținut până astăzi.

    Deține în palmares 30 de medalii de aur

    Iar norocul și munca au făcut ca tânărul să ajungă pe podium la numeroase competiții sportive din România. Așa se face că, pe lângă alte trofee mai puțin importante, Mădălin are acasă un număr de aproximativ 30 de medalii de aur.

    Rep.: Câte medalii de aur ai obținut până în prezent?

    M.G.: Am reușit să obțin în acești ani 30 de medalii de aur, acestea fiind obținute în cadrul unor concursuri la nivel național, unde am participat de-a lungul anilor la categoria juniorilor. Pentru că am 19 ani, la această categorie mă încadrez.

    Atletul a ajuns la competiții din China, Olanda și Azerbaidjan

    Iar ambiția lui nu s-a oprit aici. Studentul a reușit să ajungă și în străinătate. Acesta a ajuns în China, Olanda, iar de curând a ajuns la trialul pentru olimpiada UCB, care s-a ținut în Azerbaidjan, cunoscută și ca „Țara focurilor”.

    Rep.: În străinătate ai reușit să participi la competiții sportive?

    M.G.: Da, am reușit până în prezent să iau parte și la câteva competiții din afara țării. Am participat la Jocurile Olimpice de Tineret din China, acum doi ani. De asemenea, în anul 2013 am avut ocazia să merg în Olanda, la un festival olimpic, acolo reușind să obţin locul II, iar în 2015 am ajuns la Campionatele europene din Suedia. Iar acum, de curând, am obținut locul III la un trial pentru olimpiada UCB, care s-a desfășurat în Azerbaidjan.

    Atletismul, un sport uitat de aleșii județului

    gheban 4madalin gheban 3madalin gheban 1

     
     
     
     
     
     
     
     
     

    Rep.: Ai un palmares reușit la doar 19 ani. Cine te-a susținut în acești ani, pentru că reușita presupune și investiție financiară?

    M.G.: Din păcate, vreau să vă spun că acest domeniu nu prea este susținut, în sensul că autoritățile nu ne bagă în seamă și nu ne promovează. Am avut sprijinul Direcției pentru Sport și Tineret, iar de anul trecut, fac parte din clubul CSU Craiova. Ei mă ajută cu echipamentele, deplasarea, bani pentru vitraminizare și o indemnizație care ajută fiecare sportiv, mai ales că am ajuns la vârsta la care ar trebui să mă pot întreține singur. Din păcate, acest sport este foarte puțin sprijinit de stat, poate în viitor o să fie mai bine.

    Rep.: În anii care urmează ce dorești să faci?

    M.G.: Să fiu cât mai bun, să particip la diverse competiții, iar mai târziu poate o să aleg să fiu antrenor sau profesor. Am înțeles că mai este o posibilitate să lucrezi pentru armată, după ce faci șase luni de instrucție militară, însă rămâne să vedem ce va urma și o să mă decid atunci când o să fie cazul.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: