Povestea impresionantă a mecanicului trenului regal!

0
56

De 40 de ani lucrează în slujba căilor ferate şi de tot atâţia ani în slujba Casei Regale din România. Ieri a poposit la Târgu-Jiu, în încercarea de a le arăta gorjenilor puţin din frumuseţea trenului lui, un tren special, un tren care a plimbat de-a lungul timpului miniştri, preşedinţi, oameni importanţi ai statului, dar şi familia regală, un lucru cu care se mândreşte de fiecare dată. George Fluieran, ajuns la 57 de ani, din Roşiorii de Vede este unul dintre cei doi mecanici de locomotivă cu aburi din România.

George Fluieran este personajul principal al istoriei legate de trenul regal. Un om simplu care are foarte multe lucruri de spus însă. A întâmpinat ieri gorjenii în haină bleumarin cu epoleţi argintii şi chipiu. Este al doilea om din România care a obţinut brevet să conducă locomotive cu aburi din România. De câţiva ani a ieşit la pensie şi iubeşte meseria pe care o practică încât de tot atâţia ani face naveta de la Roşiorii de Vede la Bucureşti pentru a conduce trenul lui, atunci când acesta este scos în public. „Este o onoare să conduc un tren regal. Locomotiva cu abur este o artă, care impune mai multe probleme. De vreo 40 de ani practic lucrez pe locomotive cu abur, dar am lucrat şi pe alte locomotive. Din 2004 lucrez la acest tren, din cadrul Societăţii Feroviare. Este o mare onoare să lucrez în slujba majestăţii sale”, a spus cu emoţie George Fluieran. Un alt personaj important al acestei poveşti este colegul lui George Fluieran, Adrian Ciobănescu, celălalt român care ştie să conducă un astfel de tren şi care este încă în activitate. Adrian Ciobănescu se mândreşte şi el de faptul că pe tot parcursul vieţii a cunoscut oameni importanţi, care i-au strâns mâna mulţumindu-i pentru activitatea pe care o efectuează în slujba regelui. „Am plimbat familia Regală, Principele Nicolae, Principesa Margareta, au dormit în trenul regal în Blaj, pe domnul Tăriceanu, miniştri, preşedinţi. Este o artă, o plăcere că de drag facem meseria asta de atâţia ani, suntem singurii autorizaţi să lucrăm pe o locomotivă cu abur în ţară. Atunci când văd tenul regal oamenii au numai cuvinte de laudă. Mulţi oameni nu ştiu, tinerii ar vrea să vadă cum era înainte, să ia contact cu istoria. Sunt foarte puţine locomotive cu abur în ţară funcţionale iar noi avem ocazia să conducem una dintre ele, poate cea mai importantă”, a spus Adrian Ciobănescu.

George Fluieran este vedetă!

George Fluieran a ajuns deja vedetă. A apărut în aproximativ 20 de filme, a făcut cunoştinţă cu Francis Ford Coppola şi a fost invitat să mănânce alături de membrii Casei Regale, într-o întâlnire emoţionantă la Blaj. A avut ocazia să ia parte la filmările filmului lui Sergiu Nicolaescu, Orient Express, un film în care apare trenul regal. Are multe amintiri legate de trenul regal şi tot atât de multe autografe de la oamenii care i-au trecut pragul. În tren stă cu sfinţenie un caiet în care sunt notate toate aceste firicele de istorie, dar şi fotografii care vin să întărească prezenţa acelor clipe de neuitat. Ieri în Gara din Târgu-Jiu sute de gorjeni au vrut să se fotografieze cu George Fluieran, un om despre care s-ar putea spune multe, de la care s-ar putea învăţa multe. Trenul regal va rămâne staţionat până miercuri în Gara din Târgu-Jiu iar gorjenii vor putea lua contact cu istoria acestei bijuterii, dar şi cu oamenii care au făcut istorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here