Pregătiri și în spitale, nu doar în școli!

0
137

Fiecare se pregătește cum știe la început de an școlar! Nu doar Inspectoratul Școlar duce greul, și în unitățile spitalicești, suport COVID 19, directorii și-au pus la punct saloanele. Deși nu se dorește acest lucru, este posibil ca odată cu intrarea în colectivitate cei mici să aibă nevoie de suport medical.

La Spitalul din Târgu Cărbunești conducerea unității și-a făcut, din nou planuri, vrea ca unitat să trateze și pacienți fără coronavirus. Până atunci a pregătit secția unde se tratează cei mai mici pacienți, bolnavi de Covid 19. “Am pregătit secția Pediatrie de vreo două săptămâni de zile. Vrem să avem doar secția pregătită, nu ne dorim să avem pacienți copii, dar lucrurile trebuie să ne găsească pregătiți și pentru așa ceva dacă va fi nevoie. Eu în sinea mea mă aștept să crească numărul de pacienți copii odată cu începerea anului școlar, dar la fel de bine nici nu aș vrea să vină astfel de pacienți. M-am mai pregătit o dată, mă pregătesc și acum pentru a relua activitatea normală la spital, dar nu vreau să mai spun multe lucruri. Săptămâna viitoare o să igienizăm secțiile Interne și Chirurgie, pentru că toate celelalte secții le-am igienizat. Mai avem ceva la Cardiologie, lucrăm la Obstetrică-Ginecologie și apoi ne apucăm de Medicină Internă și Chirurgie. Eu aș vrea din tot sufletul să reluăm activitatea, pentru că oamenii vin și mă întreabă, mă sună când au și ei nevoie de act medical. Din păcate, lucrurile nu sunt așa cum aș vrea eu sau cum am vrea toți”, a declarat Constantin Târziu.

Dotări în așteptare

Între timp unitatea are nevoie de sprijin. La Târgu Cărbunești s-au tratat sute de pacienți cu coronavirus. Din cauza soluțiilor folosite pentru dezinfectare aparatura a avut de suferit. Constantin Târziu susține că a făcut o listă cu necesarul pentru ca unitatea să revină ușor la vechiul tratament. “Am discutat cu domnul primar despre dotarea cu aparatură, mobilier, dar o să vedem ce vom face. Poate mai găsim și sponsori. După folosirea acestor substanțe dezinfectante mai apar și distrugeri. Tot ce înseamnă zone cromate se distrug în urma folosirii substanțelor dezinfectante. Da, am discutat de vreo două-trei ori cu anumite persoane pentru un nou TIR cu materiale și dotări din Franța. Nu am vrut să vorbesc prea mult despre asta, pentru că eu spun lucrurile când se concretizează. Ne-am pus de comun acord, ne-au întrebat și le-am spus că vreau numai lucruri care ne sunt folositoare. Dumnealor au fost de acord și o să vedem când vor sosi. M-am referit la câteva paturi de terapie intensivă, la saltele, cearșafuri și tot ce înseamnă lenjerie de pat, măsuțe și am făcut și o listă cu aparatură medicală. Eu am făcut lista, acum să vedem dacă se va și concretiza”, a mai transmis directorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here