Primăria Rovinari vrea să investească 1,6 milioane de euro într-un stadion modern

0
79

Compania Națională de Investiții își continuă munca și va construi și în 2020 stadioane, chiar dacă dimensiunile acestora nu sunt mari. Conform Liga2.ro, în Oltenia urmează să fie ridicate două stadioane noi, la Rovinari și Strehaia, unde există echipe care activează în Liga 4 Gorj.

Primarul din Rovinari, Robert Filip are aspirații mari și vrea ca localitatea să aibă un stadion omologat pentru Liga 2. Investiția se ridică la suma de 1.6 milioane de euro și va fi făcută prin CNI. Primarul visează să o vadă pe Jiul Rovinari, echipa care activează în liga 4 și ocupa locul 7 în clasament, promovată până în liga 2.

„Suntem în lucru la stadion, la faza de proiect, dar l-am întors înapoi pe proiectant, pentru că stadionul nostru e amplasat pe lățime și mă puneau pe vechiul proiect să întorc baza sportivă, să poată face proiectul acela. Terenul nostru arată foarte bine, e ca o masă de biliard. Cred că este una dintre cele mai bune suprafețe de joc din Oltenia și de aceea le-am întors tot proiectul ca să facă o altă infrastructură pentru stadion” a declarant Robert Filip.

Primarul Robert Filip recunoaște că echipa din oraș este în Liga a IV-a, însă se declară convins că, după finalizarea lucrărilor, va găsi alte formații din județ care să joace pe noua arenă.

„Nu cred că nu vom găsi echipă să joace, pentru că în momentul de față sunt echipe în județ care se ceartă să joace la Târgu-Jiu și cărora, cu siguranță, le vom putea oferi sprijin ca să vină să joace la Rovinari”, spune primarul Robert Filip.

Stadionul va fi unde este baza sportivă din Rovinari, în jurul bazei sportive. Baza o păstrăm pentru că este o bază foarte bună, în care s-au investit peste 400.000 de euro în trecut, păstrăm baza și în jurul ei va fi stadionul cu locuri de parcare, săli de recuperare, de mese, vestiare, de ce au nevoie sportivii. Va arăta ca un stadion modern de Liga a II-a, de asta ne și chinuim să ne autorizăm pentru Liga a II-a. Nu cred că nu vom găsi echipă să joace, pentru că în momentul de față sunt echipe în județ care se ceartă să joace la Târgu-Jiu și cărora, cu siguranță, le vom putea oferi sprijin ca să vină să joace la Rovinari”, a spus Robert Filip.

El susține că, în cel mult două săptămâni, ar putea să înceapă procedura de licitație a noului stadion.

„În momentul de față suntem în stadiul de proiect tehnic. În maximum două săptămâni va fi gata proiectul tehnic, după care depunem actele la CNI, ca să se țină procedura de licitație. Costurile vor fi suportate de către CNI, cu o mică contribuție din partea primăriei. Valoarea e posibil să ajungă undeva la 1.600.000 de euro, e un stadion care va fi autorizat pentru Liga a II-a”, a declarat, corespondentului Mediafax Robert Filip, primarul orașului Rovinari.

Consilierul local Laurențiu Chivu susține că nu înțelege ce rost are investiția, dacă nu există echipă de Liga a II-a în oraș.

„Mi se pare o mare utopie. Orașul Rovinari are priorități mult mai mari, cum ar fi subsolurile, anveloparea blocurilor, acoperișul, dotarea spitalului, școlile, grădinițele. În orașul Rovinari stadion avem, noi avem echipă de Liga a IV-a, ce să facem cu acel stadion? Să-l ținem muzeu doar pentru a veni o altă echipă din Liga a II-a să joace din când în când acolo?”, a spus Chivu.

Stadionul ar urma să aibă peste 2.000 de locuri, nocturnă, vestiare, două tribune pricipale și săli de pregătire fizică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here