Primarii sunt revoltați: banii din fondul de rezervă, împărțiți discreționar și pe criterii politice

0
573

Primarii liberali de comune din județul Gorj au primit câte 400.000 de lei, iar cei de orașe câte un milion de lei. Cam acesta pare să fie prețul plătit Florin Cîțu pentru primarii liberali care l-au votat în funcția de președinte al PNL. Asta rezultă și din faptul că un primar liberal care, din informațiile pe care le avem, a votat cu Orban, nu a primit nimic de la fondul de guvern.

În schimb, primarii PSD și de la alte partide de comune au primit doar 50.000 de lei, iar cei de orașe doar 100.000 de lei. Astfel, s-a ajuns în situația în care comuna Arcani, cea mai mică din județul Gorj, dar condusă de un primar liberal, a primit 400.000 de lei, iar orașul Bumbești Jiu, de exemplu, unde primar este un social-democrat, a primit de patru ori mai puțin. Situația aceasta este valabilă pentru toate localitățile din Gorj.

Zece localități din Gorj nu au primit niciun leu.

Primarul oralului Bumbești Jiu: „Toate guvernele au făcut acest lucru“

Primarul orașului Bumbești Jiu, care a primit de patru ori mai puțin decât comuna Arcani, spune că guvernul Cîțu acordat banii în mod discreționar, așa cum s-a întâmplat mai tot timpul: „Nu este nicio noutate. Nimic nu este nou sub soare. Este un principiu după care s-au ghidat toate partidele care au fost la guvernare l-au aplicat. Este clar că împărțirea este discreționară. Cred că este cuvântul cel mai potrivit. Acestea sunt raționamentele politice care derivă din ceea ce s-a întâmplat. Toate guvernele au făcut acest lucru și nu avem decât să ne descurcăm. Strângem din dinți și mergem mai departe. Este greu de estimat de ce sumă am fi avut nevoie. Niciodată banii nu sunt suficienți, chiar și colegii mei care au primit mai mulți bani nu cred că le sunt suficienți“.

Liberalul Modrea explic de ce a fost tăiat de la porție: „Localitatea a fost omisă“

Primarul liberal al comunei Turcinești, Dumitru Modrea, nu a primit niciun leu. Acesta spune că a fost vorba de o omisiune: „Chiar dacă nu mă regăsesc printre localitățile care au primit fonduri, nu mă deranjează, pentru că eu știu să negociez și să am grijă de banii pe care-i am la buget. Pot să mă descurc și fără ajutorul guvernului. Nu mi se parte ciudat că nu am primit niciun leu. Cred că s-a omis și nu este vorba de rea voință. Eu am votat cum am crezut de cuviință și nu credc că cineva m-a urmărit pe mine să vadă că am votat altceva. Eu știu ce am votat. Eu cred că s-a omis și că altădată voi primi. Banii  îi chibzuiesc atât de bine încât să mă descurc până la finele acestui an. Comuna merge spre bine, nu spre rău“.

De asemenea, și comuna Bustuchin nu a primit vreun leu din fondul de rezervă al Guvernului. „Eu sunt la Pro România și de asta nu am primit nimic. Decât să-mi fi dat 50.000 de lei, mai bine să nu-mi dea nimic. Eu nu îmi fac probleme, pentru că am buget și nu stau la mila nimănui. Probabil că banii s-au dat după criterii politice, dar noi trebuie să găsim soluții“.

Primarul comunei Bolboși, Viorel Rotaru, spune nu a primit mai mulți bani pentru că nu este la masa care trebuie: „Dacă nu suntem la masa care trebuie… Uneori trebuie să ne împăcăm și cu ideea că suntem de partea cealaltă și să așteptăm să vină soarele și pe ulița noastră. Trebuie să ne descurcăm cu ce avem și să luptăm. Normal, că ne doream și noi mai mult, dar nu avem ce face. Suntem cu banii la limită“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here