Acasa / Headlines / Primarul din Stănești, acuzat că împarte salariile preferențial! „Stau la bârfă și ne reclamă, în loc să facă încasări”
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

Primarul din Stănești, acuzat că împarte salariile preferențial! „Stau la bârfă și ne reclamă, în loc să facă încasări”

Primarul din Stănești, acuzat că împarte salariile preferențial! „Stau la bârfă și ne reclamă, în loc să facă încasări”

Scandalul salariilor restante de la Primăria Stănești este departe de a fi stins. Primarul este acuzat că împarte drepturile salariale preferențial și îi ține pe cei mai mulți dintre subalterni cu lefurile neîncasate de patru luni de zile. Ștefan Blideanu îi trimite însă pe angajații nemulțumiți să muncească la patron, dacă la stat nu le mai convine. Prefectul Ciprian Florescu nu agreează nici el ideea ca alte datorii publice să aibă prioritate în fața salariilor, asta mai ales că primăria va primi bani prin rectificare bugetară.

Primarul din Stănești, Ștefan Blideanu, s-a ales cu noi reclamații la Instituția Prefectului, astă după ce, spun unii dintre funcționari, a ajuns să împartă salariile după bunul plac. „Este un conflict intern. Salariați acuză faptul că nu și-au primit salariile de 3-4 luni de zile. Nu poți să îi tratezi diferențiat. Drepturile salariale trebuie să le primească toată lumea. Că cei din primărie consideră că sunt mai importante arieratele sau alte plăți restante, asta este o temă pe care eu nu o agreez. Cel mai important este salariatul și mai ales în preajma sărbătorilor trebuie să își primească drepturile salariale. Am promisiunea din partea domnului primar că lumea își va primi salariile în preajma sărbătorilor. Nu pot să spun că le vor primi la zi, însă dacă din patru luni reușesc să achite două-trei, tot este un câștig pentru salariați. Speră să se și țină de promisiune”, a declarat prefectul Ciprian Florescu.

„Nu vor exista situații de neplată a salariilor”

Tot prefectul este cel care spune că Primăria Stănești va beneficia de sume în plus la buget, ca urmare a unei rectificări făcute pe final de an. Și alte primării cu probleme sunt în perioada aceasta în atenția prefectului. „Poate este mult spus colaps financiar, deși, dacă stăm să ne uităm la situația unora dintre localități, putem vorbi de o situație extrem de dificilă. Aici este vorba și de modul în care un primar reușește să își administreze fondurile. Deocamdată nu s-a plâns nimeni de la alte primării de faptul că vor ajunge în imposibilitate de plată, dar am convingerea că nu vor exista situații de neplată a salariilor sau contracte neonorate”, a mai adăugat prefectul Florescu.

„Mai bine stau la bârfă”

Primarul Ștefan Blideanu se apără și spune că dacă ar fi existat bani la buget, ar fi dat salariile integral, nu doar muncitorilor care și-au atras antipatia celorlalți colegi. Blideanu speră ca ultima rectificare să acopere măcar două salarii restante. „Nu ne-au intrat deocamdată banii, dar este vorba de 230.000 de lei. Acum mai sunt de achitat salariile pentru patru luni, dar sperăm să achităm două luni. Nu e adevărat că s-au dat salariile preferențial. S-a dat la cei cinci muncitori pe luna septembrie. Puteam să nu dăm la nimeni, că nu aveam cum să dăm la toți, dar am preferat să le dăm lor pentru că era suma mai mică. Sunt unii care aparțin de Biroul Contabilitate, să meargă pe teren să facă încasări dacă sunt nemulțumiți, dar mai bine stau la bârfă în birouri și ne reclamă. Să meargă la privat, dacă e mai bine acolo”, a reacționat primarul Ștefan Blideanu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*