Acasa / Headlines / Produsele unei stâne din Gorj promovate la cel mai mare târg de turism din Europa

Produsele unei stâne din Gorj promovate la cel mai mare târg de turism din Europa

Produsele tradiționale ale Stânei Ștefanu sunt promovate prin intermediul unor pliante la cel mai mare târg de turism din Europa, cel care se desfășoară la Berlin. „Stâna Ștefanu își promovează preparatele tradiționale și montane la cel mai mare târg de turism din Europa de la Berlin. Promovăm cel mai frumos și spectaculos drum din România și cea mai frumoasă stațiune, Rânca“, a postat băcița Mărioara Babu pe pagina ei de Facebook.

Tocana de oaie, produs tradițional

În vara anului trecut, tocana de oaie de la Stâna Ştefanu, de pe Transalpina, a primit atestatul de produs tradiţional din partea Ministerului Agriculturii. Mâncarea este preparată de către băciţa Mărioara Babu, proprietara stânei, care de doi ani de zile a făcut demersuri pentru a primit atestatul de produs tradiţional. Stâna a devenit cunoscută mai ales prin acest delicios produs, iar atestatul reprezintă o certificare a calităţii lui.

Băciţa Mărioara Babu a explicat şi modul în care prepară tocana de oaie: „Se toacă grăsimea oii mărunt, după care se pune în ceaun. Apoi, se pune carnea de oaie tocată şi se toarnă o cană de apă, aproape la nivel cu carnea, pentru a fi fragedă. Tocana e bună din oaia bătrână, întotdeauna. Se fierbe până dispare toată apa. Când ajunge la trei sferturi fiert, se pune sare, după cantitatea cărni. Nu se amestecă. Se lasă să-şi ia singur sarea. Se fierbe la foc domol cam o oră, o oră jumătate”.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*