10.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 8, 2021
AcasăActualitatePropunere: Târgu Jiu - Capitală Europeană a Culturii

Propunere: Târgu Jiu – Capitală Europeană a Culturii

Prezent la Târgu Jiu pentru a participa de dezbaterea “Strategia de dezvoltare turistică a Gorjului-Surse de finanțare nerambursabile”, europarlamentarul Pro România, Corina Crețu, a vorbit autorităților locale și județene despre robineții cu banii proveniți de la UE. Oficialul a dat asigurări că dacă se depune efort, banii vor ajunge în visteria autorităților publice locale. Corina Crețu a venit cu propunerea ca Municipiul Târgu Jiu să intre în cursa pentru acțiunea „Capitala europeană a culturii”, o inițiativă a Uniunii Europene ce urmărește să pună în evidență bogăția și diversitatea zonelor din Europa.

“Târgu Jiul ar trebui să se înscrie pentru ideea de Oraș- capitală a culturii europene. Știm foarte bine exemplul Sibiului, când a câștigat acest premiu. Când va veni rândul României, cred că ar trebui să ne înscriem în această competiție cu Municipiul Târgu Jiu. Dumneavoastră aveți o resursă pur și simplu inestimabilă, Constantin Brâncuși,  un nume cunoscut și recunoscut în întreaga lume, iar în titlul de Capitală Culturală Europeană vine la rândul său și cu prestigiu de a se face cunoscut orașul, dar și cu fonduri europene suplimentare”, a transmis autorităților locale europarlamentarul Corina Crețu.

Șantierul Căii Eroilor, un minus

Primarul Municipiului a profitat de ocazie pentru a-i atrage atenția europarlamentarului că are în lucru o investiție pentru care are nevoie de fonduri. Marcel Romanescu i-a cerut sprijinul Corinei Crețu pentru ca lucrarea de pe Calea Eroilor să fie prinsă într-o finanțare europeană. “Avem un proiect și puteți să ne sprijiniți, reabilitarea Căii Eroilor din Municipiul Târgu Jiu care a fost prins pe PNDL. Proiectul este evaluat undeva la 27 de milioane de euro. Ar trebui să facem demersurile necesare pentru a deschide o axă și pentru astfel de obiective cu finanțare europeană.  Din cele 27 de milioane de euro Primăria Târgu Jiu am primit, până în momentul de față, de la Ministerul Dezvoltării, doar două milioane de euro. Mai sunt 25 de milioane de euro care pot completa în totalitate acest proiect de reabilitare a Căii Eroilor. E dificil de crezut că în următorii trei ani de zile vom putea acoperi de la bugetul de stat, nu e imposibil, dar ar fi extraordinar dacă am putea să găsim o linie de finanțare europeană pentru completarea proiectului și pentru realizarea lui în totalitate.  Când am avea acest proiect realizat în totalitate,  putem să venim cu o astfel de solicitare, însă așa, cum este împărțit astăzi proiectul, vă dați seama că și vizitele celor care ar trebui să se deplaseze în Municipiul nu cred că s-ar face tocmai corect, văzând că doar un mic segment este realizat ca și investiție. Sper să găsim finanțare”, a transmis Marcel Romanescu.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -