Protest al medicilor veterinari din Gorj. Au oprit activitatea pe termen nedeterimat

0
194

Mai mulți medici veterinari din județul Gorj au protestat luni dimineață în fața sediului Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj. Aceștia sunt nemulțumiți de modul în care le sunt decontate serviciile.

Aceștia au întrerupt lucrul începând de luni, 9 noiembrie.

„Nemulțumirile sunt legate de neplata deconturilor conform Legii 36/2019 și OUG, neasigurarea echipamentelor de protecție în contextul modului în care evoluează Pesta Porcină Africană și SARC-CoV-2. Mai solicităm adoptarea unei proceduri privind inspecțiile în exploatațiile cu animale care suferă modificări de la o zi la alta“, a spus medicul Bogdan Seceleanu, președintele Colegiului Medicilor Veterinari Gorj.

Fermierii nu își pot valorifica animalele

Medicii veterinari au depus notificări pentru suspendarea activității pentru acțiunile cuprinse în Programul Strategic din data de 9 noiembrie. „Activitatea se suspendă pe perioadă nedeterminată. Se va asigura asistența de urgență pentru crescătorii de animale. Sediile DSVSA din țară ANSVSA din București, cu respectarea normelor de protecție, de distanțare“, a mai menționat președintele Colegiului Medicilor Veterinari Gorj.

Din cauza opririi activității medicilor veterinari, crescătorii de animale nu își pot valorifica animalele către abatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here