12.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 8, 2021
AcasăActualitateProtest în fața Judecătoriei Novaci: ”Cerem să se facă dreptate în acest...

Protest în fața Judecătoriei Novaci: ”Cerem să se facă dreptate în acest caz. Vrem dreptate“

Un protest a avut loc miercuri, 14 aprilie, în faţa Judecătoriei Novaci. Rudele unei femei care a fost accidentată mortal de către fiul președintei Judecătoriei Novaci și mai mulți localnici au protestat în fața sediului Judecătoriei.

„Vrem dreptate“, „Corupţia ucide“, „Judecată dreaptă“, „Jos mafia“ sunt câteva dintre mesajele de pe bannerele afişate de cei care au participat la protest.

Mihai Dafinescu a fost trimis  în judecată pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

Dumitru Constantin, fratele femeii care a murit, a spus că protestul este împotriva sentinţei prin care Mihai Dafinescu a fost plasat în arest la domiciliu, dar şi pentru suspendarea din funcție a preşedintei Judecătoriei Novaci: „Protestul este în privinţa hotărârii Judecătorie Craiova, care l-a menţinut în arest timp de şapte luni de zile, după care i-a dat drumul acasă. A sfidat întreaga comunitate a oraşului Novaci şi întreaga muncă a Parchetului General. Cerem să se facă dreptate în acest caz. Mama lui este preşedinte al Judecătoriei Novaci. Este menţinută în funcţie, în ciuda numeroaselor plângeri pe care le-am făcut. Nu am nimic cu această doamnă, dar poate să îşi dea demisia până la finalizarea acestui caz. Atâta timp cât va fi în funcţie, ea are multe pârghii. Normal că-i convine arestul la domiciliu, pentru că procesul se desfăşoară în continuare şi îşi face pedeapsa acasă. Întreaga comunitate, rudele şi nepoţii mei vom face proteste până când acest băiat va fi pedepsit conform legii“.

Dumitru Constantin susţine că i-au fost aduse tot felul de acuzaţii de partea adversă: „Eu, unchiul copilului, fratele victimei, sunt acuzat că nu reprezint interesele minorului, că am influenţat anchetele, expertizele şi chiar martorii. Am avut aprobarea Parchetului General să asist la expertize. A greşit, trebuie să plătească. Este un protest paşnic şi cerem să se facă dreptate. Unde s-a pomenit să omoare un om şi să stea acasă. Această familie sfidează oraşul Novaci“.

A stat în arest preventiv timp de șapte luni

Fiul preşedintei Judecătoriei din Novaci a ieşit din Penitenciarul Craiova, în urmă cu aproximativ două săptămâni, după ce instanţa de judecată a Tribunalului Dolj a admis cererea formulată de Mihai Dafinescu de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Iniţial, Judecătoria Dolj îi respinsese cererea de înlocuire a arestului preventiv, dar Mihai Dafinescu a contestat decizia şi a avut câştig de cauză. Acesta a stat în spatele gratiilor o perioadă de şapte luni.

Mihai Dafinescu a fost trimis în judecată, la începutul acestui an, în stare de arest preventiv, pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Cazul a fost soluţionat de către Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conform rechizitoriului, la jumătatea lunii august a anului trecut, în jurul orei 22:10, în timp ce conducea un autoturism marca BMW pe strada Dumbrava din oraşul Novaci, Mihai Dafinescu a accidentat mortal o persoană de sex feminin care se deplasa în afara părţii carosabile, pe partea stângă, în sens contrar faţă de direcţia de mers a autoturismului, şi a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -