33.4 C
Târgu Jiu
luni, august 8, 2022
AcasăEconomicRecurs amânat, în cazul Carierei Roșia. Extinderea, blocată în continuare

Recurs amânat, în cazul Carierei Roșia. Extinderea, blocată în continuare

Angajații Carierei Roșia mai au de așteptat până pe 15 septembrie, să afle ce se va întâmpla cu Acordul de Mediu al carierei, care a fost suspendat, la începutul lunii iulie, de către Tribunalul București, la solicitatea unui ONG de mediu.

Marți, 2 august, era programat recursul Complexului Energetic Oltenia și al Agenției pentru Protecția Mediului Gorj, la Curtea de Apel București, împotriva soluției Tribunalului București, dar cauza a fost amânată, pentru lipsa dovezilor de comunicare.

Asociația Bankwatch, ONG-ul finanțat de Ministerul Mediului din Germania, care a cerut anularea și, între timp, suspendarea Acordului de Mediu, a dat explicații incredibile pentru închiderea celei mai mari cariere de lignit din țară.

„În apropiere de cariera Roșia există o arie naturală protejată la nivel comunitar (Coridorul Jiului), care conține 18 tipuri de habitate naturale, cu 13 specii de nevertebrate, 13 specii de pești, 5 specii de reptile, 5 specii de mamifere, care ajută la păstrarea echilibrului ecologic. De asemenea, locuitorii din jurul carierei acuză de ani de zile probleme cu poluarea aerului și fonică, lipsa apei potabile din cauza distrugerii pânzei freatice sau case surpate.” Asta, în condițiile în care cariera s-ar putea extinde în partea opusă Jiului, iar în fiecare casă din împrejurimi lucrează câte un angajat al carierei.

O mână de ajutor la destabilizarea Sistemului Energetic Național a dat și Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu, membru USR, demis de Florin Câțu anul trecut. În timp ce se afla în campanie electorală la nivel de partid, dorindu-și șefia la nivel național, acesta a reușit să atragă atenția asupra lui, anunțând pe Facebook faptul că nu a fost blocată cariera, deși Tribunalul a dar câștig de cauză ONG-ului de mediu si a suspendat acordul.

În situația de față, cariera Roșia nu mai poate să se extindă, stocurile de cărbune pentru iarnă fiind în pericol.

CEO a obținut preschimbarea termenului de judecată pentru Cariera Roșia

0
După ce, pe 2 august, Curtea de Apel București a amânat recursul Complexului Energetic Oltenia...

Veșnic mediatizatul Miruță o comite din nou

1
N-aș fi vrut să scriu despre deputatul Radu Miruță, de la USR, pentru că se...

CEO oprește apa caldă la Craiova

0
Complexul Energetic Oltenia (CEO) va opri apa caldă la Craiova, pentru 6 zile. Măsura se...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!