Acasa / Headlines / Sărbătoare în Cîlnic. Nedeia de Probojenie va avea loc pe 6 august

Sărbătoare în Cîlnic. Nedeia de Probojenie va avea loc pe 6 august

Localnicii din Cîlnic se pregătesc de sărbătoare! Pe 6 august, aceştia şi numai sunt aşteptaţi la Gorunul de la Pieptani, să participe la manifestările organizate de autorităţi cu ocazia Nedeiei de Probojenie.

Ziua de 6 august marchează, în calendarul ortodox, sărbătoarea „Schimbarea la Faţă”, denumită în termeni populari „Probojenia”, şi aduce cu sine o serie de tradiţii şi obiceiuri. Autorităţile locale din Câlnic vor să păstreze vii tradiţiile şi astfel au decis să organizeze şi în acest an Nedeia de Probojenie de la Pieptani. Petrecerea câmpenească va fi organizată la gorunul din Pieptani, unde vor fi prezenţi zeci de comercianţi cu dulciuri, articole textile, îmbrăcăminte, încălţăminte, terase cu mici şi bere, dar şi tiribombe.

”Vă invităm în data de 6 august, la Gorunul de la Pipetani, unde se va desfășura nedeia satului. Pe toți cei care doresc să participe, îi vom aștepta în mijlocul nostru. Totodată invităm toți comercianții să fie alături de noi la acestă sărbătoare. Vă așteptăm cu drag” a fost mesajul primarului Dumitru Vulpe.

Un comentariu

  1. Ne bucuram mult domnule Primar, ca datorita dv. se mai mentin traditiile in comuna noastra. Mult succes in continuare!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*