3.6 C
Târgu Jiu
luni, noiembrie 28, 2022
AcasăHeadlinesScandal la AJOFM Gorj

Scandal la AJOFM Gorj

Indignată de lipsa de transparenţă, cu care se iau deciziile la AJOFM Gorj, Doina Ilie, o fostă angajată a instituţiei, pensionată anul trecut, a mers astăzi la conducere să ceară explicaţii. Femeia spune că nu pensia pe care o are o nemulţumeşte, ci faptul că se iau hotărâri preferenţial. La fel de revoltat este şi un administrator de firmă, Andrei Popescu, care nu înţelege de ce responsabilii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj (AJOFM)i-au respins cererea de subvenţie. Directoarea Mihaela Moţa neagă acuzaţiile.

Tot ce a vrut astăzi femeia indignată, de la conducerea Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj a fost întrevedere şi nişte explicaţii, în prezenţa presei. Regulamentul instituţiei spune, se pare, altceva, potrivit angajatului însărcinat cu paza şi ordinea, care insista ca fiind necesară prezenţa purtătorului de cuvânt, înainte de a intra la direactoare. O altă găselniţă, care a costat timpul tuturor, spunem noi, dar perseverenţa femeii a făcut ca Mihaela Moţa să cedeze şi să ne accepte pe toţi în biroul ei, în ciuda volumului mare de lucru invocat.
Mai mult, conducerea a părut dispusă ca, atât femeia, cât şi administrattorul de firmă, care a însoţit-o să-şi primească explicaţiile în prezenţa presei. Fiecarea parte, însă, a venit cu propria versiune, iar indignarea femeii a luat proporţii repede. Întro clipă au apărut la uşa biroului şi angajaţii firmei de pază şi protecţie. Şi ei, la datorie.

Disponibilizări, ca la carte

Directoarea AJOFM, Mihaela Moţa, explică de ce femeia nu are dreptate să acuze instituţia. „Plecarea fostei angajate a fost în conformitate cu legea. Disponibilizările au fost făcute în august, dar nu avem nici un caz în instanţă sau contestaţie pe deciziile respective. A plecat o persoană, care îndeplinea criteriile de pensionare, iar celorlalte persoane, vizate de diponibilizare, li s-a facilitat fie lucrul în alte locuri, fie colaborări cu AJOFM, pe proiecte europene”, a declarat directoarea AJOFM. Nu s-a mai pus nici problema concursului, lămureşte Mihaela Moţa, pentru că „se vedea clar, persoanele care trebuiau disponibilizate”.

Dezamăgită de sistem

Femeia este descumpănită de un sistem, care funcţionează după bunul plac, zice ea. Femeia are pensie şi nici un motiv să se plângă de ea, ca şi cuantum, dar nu poate tolera nedreptatea. A muncit în instituţie 13 ani, iar munca sa nu a mai „folosit” intereselor. Aceasta este convingerea pe care Doina Ilie o capătă tot mai mult. „M-au aruncat ca pe o măsea stricată, pentru că legile nu sunt pentru toţi. M-am pensionat până la urmă, dar este incorect cum s-a procedat. Conducerea a dat dovadă de lipsă de transparenţă şi a mai şi cerut de la UM Sadu, grupa de muncă, prin diferite adrese, lucru ilegal”, a spus Doina Ilie, fosta angajată a AJOFM. Perseverenţa femeii acum îi serveşte pentru liniştea ei, dar lupta pentru principii nu pare să ducă nicăieri. Nu se plânge de pensie, are 120 de lei, dar o consideră un drept cuvenit. Alta e problema, cum s-a procedat. Tot o lipsă de transparenţă la nivelul AJOFM se găseşte în controalele efectuate la o firmă. Administratorul, spune că angajaţii au fost verificaţi şi găsiţi la locul de muncă, dar cererea de subvenţie i-a fost respinsă. Am venit să ridic convenţia, dar aici mi s-a spus că e respinsă. De la instituţie mi s-a mai spus că voi primi răspunsul prin poştă, altceva nimic. Am în total 10 angajaţi, printre ei şi familia, că nu mi se interzice”, a declarat Andrei Popescu, administrator firmă Polovragi.

Cu presa, apar şi soluţiile

Ieri, însă, printre explicaţiile conducerii a apărut şi asigurarea că situaţia firmei va fi reevaluată, cu tot cu procedurile care sunt de urmat. Aici se poate ascunde dreptatea omului, căruia, până la venirea echipei „Acces Tv” nu a găsit de cuviinţă nimeni să-l lămurească pe îndelete. Ca cei doi sunt mulţi alţi gorjeni, care ajung să bată drumul la instituţii, în căutare de răspunsuri. Nu de vinovaţi au ei nevoie, ci de rezolvări care stau ascunse adânc după hăţişul legilor.

Laptopuri de 30.000 de lei pentru personalul TESA din CEO

0
Complexul Energetic Oltenia a alocat suma de aproape 30.000 de lei pentru achiziționarea de laptopuri...

Locuri de muncă multe, solicitări puține

0
Rezultatele Bursei locurilor de Muncă, organizată luna trecută la Târgu Jiu, nu mai sunt așa...

Aproape 30 de posturi vacante la Complexul Energetic Oltenia

2
Complexul Energetic Oltenia a anunțat la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM)...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!