29 C
Târgu Jiu
luni, august 3, 2020
Acasă Headlines Șefa organizației de femei a PRU, scriitoare și pictoriță

Șefa organizației de femei a PRU, scriitoare și pictoriță

- Advertisement -

violeta-2Politica ar fi lipsită de culoare dacă nu ar exista femeile. Au dovedit-o de-a lungul anilor toate reprezentantele sexului frumos care au activat în acest domeniu. Și în Gorj, numărul doamnelor care luptă cot la cot alături de bărbați pentru societate este semnificativ, iar un bun exemplu în acest sens este și Violeta Bîjnea, președinte în cadrul Organizaţiei de Femei PRU Bumbești-Jiu și vicepreședinte în cadrul filialei județene. Absolventă a două facultăți și pictoriță în timpul liber, tânăra va lansa o carte anul viitor.

„PRU a fost partidul în care m-am regăsit”

Tânăra de 32 de ani activează în domeniul fondurilor europene, chiar dacă la bază este specializată în Inginerie și Drept. A avut numeroase job-uri, a lucrat ca voluntar, iar acum s-a decis să facă politică, însă nu în orice organizație, ci în partidul justițiarilor – PRU Gorj.

Reporter: Cum ai decis să te alături echipei PRU?

Violeta Bîjnea: Sunt o persoană energică și implicată. Până în 2015 am fost apolitică, însă PRU a fost partidul în care m-am regăsit, partidul în care am simțit că pot pune în practică dorințele mele strânse ani de zile pentru a schimba lumea în mai bun și mai bine. I-am urmărit evoluția încă de la început – un partid naționalist, patriot, dedicat românilor și interselor noastre ca țară. Un partid care ține, mai presus de orice, cu oamenii lui, cu țara lui, un partid care vrea să-și protejeze resursele naturale, să-și încurajeze producția autohtonă și să contribuie la dezvoltarea ei.

Reporter: Care sunt planurile tale ca președinte în organizația de femei a PRU?

V.B.: Îmi doresc foarte mult să mă implic în partea de învățământ, lansare și promovare tineri talentați, informare și conștientizare, proiecte și programe dedicate tinerilor atât în perioada școlarizării, cât și în perioada de trecere a acestora de la școală la o viață activă pe piața muncii. Îmi doresc foarte mult să mă implic și în domeniul sănătății. Sondajele arată că suntem o țară cu mulți oameni bolnavi, iar prevenirea este mai importantă decât combaterea bolii.

violeta-2„Democrația ne-a costat scump”

Lidera femeilor din Partidul România Unită vrea reformă în politică, fiind convinsă că doar o schimbare totală ar putea să readucă România pe linia de plutire.
Rep.: Ce crezi că ar trebui schimbat la actuala clasă politică din România?

V.B.: Cred că ar trebui schimbată cu totul. Oamenii aceștia au uitat de ce sunt acolo și pentru ce i-a votat lumea. Scopul lor primordial ar trebui să fie binele țării și al societății românești, nu interesele proprii și imunitatea parlamentară. Am fost o țară bogată, aveam resurse umane și materiale, oameni bine pregătiți, industrie, flota, armată și echipamente, aveam propriile nostre fabrici pentru tot ce aveam nevoie. Democrația ne-a costat scump pentru că a fost prost înțeleasă și aplicată de cei ce ne-au condus. Azi nu mai avem nimic! Avem nevoie de înlocuirea actualei clase politice? Avem! Avem nevoie de o altfel de clasă politică, una care să simtă românește și să fie pregătită pentru a se dedica intereselor noastre ca țară mai presus de orice.

Rep.: Cât de bine crezi că reușesc reprezentantele sexului frumos să își facă auzită vocea în politică?

V.B.: Îmi doresc tare mult ca oamenii să fie receptivi la propunerile și inițiativele lansate de noi, femeile, la proiectele noastre. În politică lucrurile nu trebuie văzute ca venind de la sexul frumos sau de la sexul puternic, în politică suntem oameni și venim cu inițiative pentru binele tuturor. Îmi place să cred ca noi oamenii am depășit de multă vreme discriminarea dintre sexe, iar dincolo de acest lucru contează valoarea umană.

„Aș încuraja natalitatea în rândul mamelor care activează pe piața muncii”

Violeta Bîjnea, șefa PRU Bumbești-Jiu, îți dorește ca legile să ajungă să favorizeze viitoarele mame, iar natalitatea să crească.

Rep.: Femeie fiind, la ce capitol crezi că sunt deficitare legile pentru viitoarele mame?

V.B.: În ansamblu, legile sunt bine gândite, problema se pune în ce măsură sunt aplicate. Știm cu toții că în mediul privat, Codul muncii dar și legile care protejează mamele atât pe timpul sarcinii cât și în perioada pre și post natală, nu prea sunt respectate. Se merge foarte mult pe costrângere și acest lucru nu îmi place, motiv pentru care aș interveni în acest sens. De asemenea, aș încuraja natalitatea în rândul mamelor care activează pe piața muncii. Avem nevoie de natalitate în România, dar avem nevoie de o natalitate responsabilă, cu copii bine crescuți și cu mame active pe piața muncii.

Rep.: Dacă ai avea posibilitatea să alegi ca o femeie din România să ajungă președinte cine ar fi?

V.B.: În momentul de față îl prefer pe Bogdan Diaconu la președinție. Îmi place viziunea lui și a partidului PRU. Îmi plac ideologia, doctrina și toate initiativele legislative propuse de acesta. Când voi găsi o femeie a cărei viziune și forță decisivă să îmi placă, o voi vota.

Rep.: Cum se implică organizația de femei a PRU în activitatea politică și socială a județului Gorj?

V.B.: Avem foarte multe proiecte și inițiative în acest sens. Avem în momentul de față mai multe axe pe care lucram concomitent: învățământ, tineret, agricultura, absorbția fondurilor europene în mediul rural, creșterea antreprenoriatului în rândul tinerilor și surse de finanțare pentru aceștia, campanii de informare și constientizare în domeniul sănătății, dar și al drepturilor omului.

Femeile din PRU militează pentru o societate civilizată și informată

Rep.: Pentru ce luptă femeile din PRU?

V.B.: Pentru o societate mai civilizată, mai bine informată și organizată, pentru o familie unită și drepturile acesteia, pentru un viitor mai bun și mai stabil pentru copiii noștri.

Rep.: Numește-mi o femeie din România pe care o consideri un exemplu pentru toate reprezentantele sexului frumos care vor să activeze în acest domeniu.

V.B.: Sincer, o plac foarte mult pe Regina Maria; este un model pentru mine, atât ca femeie cât și ca intelect. Să nu uităm că a urmărit mereu întărirea legăturilor dintre România și Marea Britanie, dovedind reale calități diplomatice în susținerea și apărarea intereselor României.

„Nu vânez funcții!”

Spre deosebire de alte femei din politică, șefa organizației din Bumbești-Jiu susține că își dorește întâi să evolueze ca politician, funcțiile nefiind prioritare în acest moment.

Rep.: Intenționezi în viitor să candidezi pentru o anumită funcție în administrația publică locală sau județeană?

V.B.: În momentul de față nu sunt decisă pentru a candida la o anumită funcție. Nu vânez funcții. Vreau pentru început să capăt experiență ca și politician, să îmi lansez ideile și proiectele și abia apoi pot să am pretenții pentru o funcție sau alta.

Pictoriță și scriitoare

Absolventă a două facultăți, vicepreședinta PRU Gorj are afinități spre lumea artistică. Aceasta pictează de la o vârstă fragedă, însă nu a reușit să evolueze în domeniu pentru că nu a avut parte de susținere. Tocmai din acest motiv vrea să lupte pentru a ajuta tinerii talentați să fie cunoscuți.

Rep.: Știu că ai și un talent, mai exact pictezi. La ce vârstă ți-ai descoperit talentul și cum ai evoluat?

V.B.: Pictez, scriu. Totuși, lumea mă știe pentru pictură deoarece o practic din copilărie. Mi-am dat seama că am talent la școală, în clasa I. Am avut de făcut un desen și l-am realizat ca în poză, a fost cel mai reușit. Doamna învățătoare m-a apreciat și m-a încurajat să merg mai departe. Așa am făcut; am început să desenez în primă fază după alte desene, apoi după poze, iar în final mi-am dat drumul la libera creație.

picturi-violeta-3picturi-violeta-2picturi-violeta-1

 
 
 
 
 
 
 
 
 

„Talentul meu s-a stins între pereții acestor instituții”

Rep.: Și totuși nu ai reușit să faci o carieră așa cum ți-ai fi dorit. Ce s-a întâmplat?

V.B.: Visam să ajung designer vestimentar. Din păcate nu am avut susținerea necesară. Școala m-a susținut atât cât a putut, o expoziție de pictură în primele clase, alte două în perioada liceului și atât. Talentul meu s-a stins între pereții acestor institutii. Mi-am încercat din nou norocul în cadrul Facultatii de Inginerie. Cu ajutorul Societății Studenților Gorjeni am reușit să fac alte două expoziții pe parte de design vestimentar; deși apreciate, lucrarile nu erau la locul potrivit pentru a mă ajuta să-mi urmez visul, iar talentul meu apunea între pereții altei instituții. Am renunțat să mai visez, am păstrat pictura doar pentru mine, ca un hobby, și m-am orientat către alte domenii pe care le practic cu drag. Așa am decis să mă implic eu pentru alții, să fac ceva în acest sens pentru ca alți copii talentați să nu-și irosească talentul fără să ajunga unde le este locul.

Lansează o carte

Rep.: Spuneai că te pasionează și scrisul, ai redactat până acum vreo carte?

V.B.: Deși sunt ocupată cu viața cotidiană, nu am renunțat nicio clipă la hobby-urile mele. Așa că în timpul liber am căutat mereu în mine acea flacără care să mă ducă acolo unde îmi este locul; m-am orientat și m-am apropiat foarte mult de medicina alternativă, reflexoterapie, presopunctura, masaj, kinetoterapie, homeopatie, medicina complementară. Am îmbinat-o armonios cu dezvoltarea personală și spirituală și ceea ce a ieșit a fost minunat. O să vedeți totul în curând când voi lansa pe piață o carte ce se va numi: „Învață să trăiești sănătos și armonios”. Și nu este singura surpriză. După ea va veni o altă carte scrisă tot pe parte de sănătate, însă nu ofer mai multe detalii acum.

Rep.: De ce ai ales cariera pe care o ai în prezent, consultant fonduri europene?

V.B.: Este o meserie care îți exploatează la fel de mult simțul creativ, nu te plafonează. Este un domeniu care te obligă să citești mult, pe fiecare domeniu în parte, iar asta e minunat. Pentru a face proiecte viabile și sustenabile trebuie să te documentezi mult, iar asta imi place enorm. Niciodata nu o să mă plafonez și nu o să mă plictisesc de acest domeniu. Mereu va fi ceva nou de făcut.

Rep.: Ce gânduri ai la finalul anului 2015?

V.B.: De recunoștință. Vreau să mulțumesc din suflet oamenilor minunați din viața mea, care într-un mod sau altul și-au pus amprenta asupra personalității mele, au contribuit la formarea mea ca om, m-au motivat să ajung la un alt nivel azi. Multumesc oamenilor frumoși care mi-au fost mereu aproape, care m-au acceptat așa cum sunt, care au știut să vadă dincolo de defectele mele și au crezut necondiționat în mine. Mulțumesc familiei și lui Dumnezeu pentru tot ceea ce am și sunt azi ca individ! Doresc din toata inima un an nou fericit tuturor românilor! Bucurați-vă de viață, familie și cei dragi vouă! Vă doresc sănătate, clipe magice de sărbători și numai împliniri!

- Advertisement -

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Dan Ilie Morega: „Am ținut la pieptul meu un șarpe…Marcel Romanescu și-a dovedit adevărata lipsă de caracter și este doar pe interes!”

Dan Ilie Morega, președintele „Institutului de Analiză, Investigații Publice și Politice”, îl critică în termeni foarte duri pe Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu,...

De ce Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu?

Numele meu este Lazăr Elena Manuela, am urmat  cursurile facultății de Drept  din cadrul Universității ”Constantin Brâncuși’’ din Târgu-Jiu iar în prezent am fost...

Tragedie într-o familie din Motru. Tată și fiică, decedați într-un accident pe „centura“ Craiovei

Un bărbat în vârstă de 41 de ani și fiica lui de șase ani, din municipiul Motru, au decedat în această dimineață într-un accident...

Consiliul Județean Dolj achită despăgubiri proprietarilor de terenuri din județul Gorj

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a emis dispoziția prin care întreaga suprafață de teren supusă exproprierii în vederea derulării investiției în valoare...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini