Șeful din Prefectura Gorj și soția lui, diagnosticați cu COVID-19, au refuzat internarea

0
1627

Liviu Diaconescu, șeful Serviciului de legalitate a actelor din cadrul Prefecturii Gorj, care a fost diagnosticat cu COVID-19, a refuzat să se interneze în spital. La fel a procedat și soția lui, de la care se presupune că a contactat coronavirusul. Femeia, angajată la un centru din orașul de îngrijire din Târgu Cărbunești, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. „A refuzat să se interneze în spital. Acest lucru îi este permis prin hotărârea Curții Constituțională a României. Și soția dumnealui a refuzat internarea“, a spus Narcis Stoian, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Reprezentanții instituției le-a recomandat izolarea la domiciliu prefectului demisionar Cristinel Rujan, celor doi subprefecți, precum și majorității funcționarilor din cadrul Prefecturii Gorj.

Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 429

Numărul gorjenilor infectați cu noul coronavirus a crescut, luni, 13 iulie, cu șapte cazuri. Până în momentul de față, 429 persoane din județul Gorj au fost confirmate cu COVID-19. Dintre acestea, 212 persoane sunt vindecate și externate, iar 12 persoane au decedat. De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 5115 teste, din care 15 sunt în așteptare. „Direcția de Sănătate Publică Gorj face apel, în continuare, către cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Solicităm cetățenilor precauție, igienizarea frecventă a mâinilor, folosirea mijloacelor de protecție individuală, precum și evitarea aglomerațiilor și a deplasărilor inutile“, se arată într-un comunicat de presă al DSP Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here