8.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăHeadlinesSimptomele de COVID-19 s-au schimbat. Pacienții nu se mai confruntă cu pierderea...

Simptomele de COVID-19 s-au schimbat. Pacienții nu se mai confruntă cu pierderea gustului și mirosului

Simptomele infectării cu SARS-CoV-2 s-au schimbat. Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a spus că, în prezent, cei care suferă de COVID-19 nu se mai confruntă cu pierderea gustului și mirosului, așa cum se întâmpla anul trecut: „Am discutat cu șeful de secție de la Boli Infecțioase și îmi spunea că pacienții cu COVID-19 nu mai au aceeași simptomatologie ca anul trecut. Dacă anul trecut, principalele manifestări erau reprezentate de lipsa gustului sau mirosului, în momentul de față nu mai există aceste simptome. Evoluția este foarte bruscă. Persoanele stau acasă o perioadă îndelungată de timp și se prezintă la spital cu o afectare foarte mare a plămânilor sau cu o saturație foarte mică, De aceea este recomandat că pacienții să se prezinte cât mai repede la medic pentru a i se recomanda un tratament, iar evoluția bolii să fie stopată“.

Pacienții vin la spital în ultimul moment

Dumitru Vienescu susține că există o teamă a oamenilor de spital și prefer, astfel, să se trateze la domiciliu: „Nu înțeleg de ce stau acasă până în ultimul moment, mai ales că avem o experiență în privința acestui virus. Probabil că există o teamă de spital și de perioada în care trebuia să stea în spital. Unii chiar contestă testul PCR“, a menționat managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu la Radio Infinit.

Medicii sunt epuizați

Medicii sunt epuizați ca urmare a perioadei foarte dificile pe care o traversăm.

„Personalul medical este epuizat și foarte greu se găsesc medici care să fie aduși, care să lucreze în aceste sectoare de activitate.

16 medici ATI sunt angajați angajați ai Spitalului județean de Urgență Târgu Jiu, care asigură trei linii de gardă, la care se adaugă doi medici rezidenți aduși prin ordin al Departamentului pentru Situații de Urgență“, a mai menționat Dumitru Vienescu.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -