Șoc pentru liberali: Primar PNL, le mulțumește lui Cosmin Popescu și Mihai Weber pentru ajutorul primit!

0
1508

În timp ce primarii PSD se dau de ceasul morții să facă rost de bani pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap și însoțitorilor acestora, bani care trebuiau să vină la rectificarea bugetara, dar nu au fost acordați, primarii PNL sfideaza si șochează prin declarațiile făcute vizavi de sumele încasate la finalul săptămânii trecute și cum vor fi cheltuite. Este cazul primarului de la Turcinești, Dumitru Modrea, care, învitat în platourile Impact Tv, a mărturisit că a primit de la Orban cât a cerut, astfel că are bani să îi trimită pe însoțitorii persoanelor cu handicap și în vacanță. Acesta le râde în nas colegilor de la PSD și mărturisește cu nonșalanță faptul că, cu de la sine putere, a decis să dea însoțitorilor persoanelor cu handicap vouchere de vacanță.

”Pot să vă spun că am primit suma pe care am solicitat-o, de 250 de mii lei. Atât am cerut, atâta mi-au dat, sincer. Am mai cerut și în urmă cu dou luni, pe situații de urgență, și am primit suma de 5 milioane de lei. Să se știe pentru toată lumea, așa cum este normal și firesc, am creat posibilitatea să le dăm și acele vouchere de vacanță acelor oameni care au grijă de cei bolnavi. Începând de ieri (marți-n.r.), am dat la contabilitate în lucru salariile pe care trebuie să le ia acești oameni cu probleme. Am făcut solicitarea pentru a veni la zi cu salariile oamenilor și, nu în utlimul rând, cu acele vouchere de vacanță de care beneficiază și dumnealor, ca toți ceilalți din UAT. Este o decizie a primarului care are dreptul, prin lege, să o facă!”, a declarat Dumitru Modrea, primarul localității Turcinești.

Dumitru Modrea recunoaște, într-un final, că nu este stăpânul absolut al bugetului localității și că proiectul de acordare a voucherelor de vacanță către însoțitorii persoanelor cu dizabilități trebuie să treacă prin Consiliul Local, dar omul este optimist că nu se va opune nimeni proiectului LUI din motive politice: ”Deranjează cumva ca EU am luat această decizie, să supun unui Proiect de Hotărâre, care va avea loc în imediata apropiere, ca toți să primească și aceste vouchere?! Aștept să vadă lumea cine este împotriva acestor oameni!”, a mai declarat primarul.

Modrea le mulțumește lui Cosmin Popescu și  Mihai Weber

La capitolul realizari în cei patru ani de mandat, Dumitru Modrea a trecut și o serie de obiective realizate de Consiliul Județean în localitate, cum este podul de legatură dintre Târgu Jiu și Turcinești, dar și drumul care străbate localitatea, reabilitat tot de Consiliul Județean. Mai mult, primarul le multumește liderilor PSD Gorj, Cosmin Popescu, președintele Consiliului Judetean, și deputatului Mihai Weber, președintele PSD Gorj, pentru implicarea de care au dat dovadă în vederea aprobari proiectelor depuse de el. Acesta a mărtirisit faptul că PSD nu a ținut cont de culoarea politică a primarilor la alocarea banilor pentru proiecte prin programele gândite de Guvernele PSD, resectiv PNDL și PNDL 2. ”Am demnitatea să-i mulțumesc domnului Cosmin Popescu, că la intervențiile pe care au le-am făcut, atât la dumnealui cât și la București, au forțat nota și nu au lăsat comuna Turcinești…. Aceste proiecte au fost initiate de mine, aprobate de Consiliul Local (…)  Drumul 664 A, este limpede, am spus, la toate solicitările mele (…), le-am realizat la înțelegere cu președintele Consiliului Județean Gorj (Cosmin Popescu-n.r.). Le-am spus la cei trei, domnul Cosmnin Popescu, domnul Mihai Weber, domnul Cârciumaru, am fost la București, am fost inclusiv la ministrul secretar de stat din acea perioada (M. Dezvoltarii-n.r.) și le-am spus ca cineva mă dă jos de fiecare dată cu proiectele și am convenit cu dumnealor să nu mai fie aceast război. De ce credeți ca domnul Cosmin Popescu a asfaltat Turcinestiul? Pentru că era rândul acestei comune indiferent de situatie”, a mai declarat Modrea

Modrea, câștigator la un vot

Dumitru Modrea și-a dorit de mult timp să fie primar la Turcinesti. A candidat de mai multe ori, iar într-un final a ieșit câștigător cu diferență de un singur vot față de contracandidatul său din 2016 Vasile Kogalniceanu. Cum simte că poate fi bătut foarte usor, Dumitru Modrea încearcă să cumpere voturi prin tot felul de metode, precum cea de acordare a vaucherelor de vacanță pentru însoțitorii persoanelor cu handicap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here