Acasa / Headlines / SONDAJ: Află cine va fi primarul municipiului Târgu Jiu dacă mâine ar avea loc alegeri

SONDAJ: Află cine va fi primarul municipiului Târgu Jiu dacă mâine ar avea loc alegeri

În perioada 20 ianuarie- 26 februarie, ADER a realizat un studiu sociologic cu privire la așteptările privind viitorul comunității, al cetățenilor din municipiul Târgu Jiu.

Sondajul a fost realizat în două etape: 20 ianuarie- 21 februarie, prima etapă și 24 – 26 februarie etapa a doua. Prima etapă a cuprins un set de întrebări despre calitatea vieții în Târgu Jiu, dar și o întrebare care a permis realizarea chestionarului din a doua etapă.

Întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, pe cine ați vota pentru funcția de primar al municipiului Târgu Jiu?“, răspunsurile au fost următoarele:

Marcel Romanescu – PNL: 41%

Adrian Tudor Drăghici  – PSD: 32,5%

Radu Miruță – USR: 8,3%

Alin Văcaru – Pro România: 6,2%

Nicu Davițoiu – PMP: 6,7%

Viorel Caragea – Partidul Ecologist: 2%

De asemenea, repondenții au dat următoarele răspunsuri la întrebarea: „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, cu ce formațiune politică ați vota pentru Consiliul Local al municipiului Târgu Jiu?“:

PNL-34,1%

PSD-30,3%

USR-11,2%

Pro Romania-8,1%

PMP-6%

Partidul Ecologist-2,7%

Alt partid-7,6%.

„Facem următoarele precizari: au fost mai multe nominalizari pentru candidati, dar în sondaj au fost trecute persoanele asociate cu un partid politic. Pentru partidele care nu și-au desemnat un candidat până la demararea sondajului au fost trecute persoanele care au avut cele mai multe nominalizari. La PSD cele mai multe nominalizari le-a avut Florin Cîrciumaru, dar nu a fost trecut în sondaj deoarece și-a exprimat public intenția de a nu candida, astfel a fost trecută următoarea persoană“, se arată în comunicatul de presă al ADER.

Pentru sondajul care a avut o temă politică au fost chesionați telefonic 950 de subiecți.

„Sondajul a fost efectuat telefonic și are o marjă de eroare de +/- 3%“, se arată în comunicatul de presă.

„Lipsa perspectivei pentru tineri“

La întrebarea „Ce vă îngrijorează cel mai mult în municipiul Târgu Jiu?“, cei mai mulți dintre repondenți, 54%, au răspuns că este „Lipsa perspectivei pentru tineri“. Următoarele răspunsuri au fost: „Salarii insuficiente“ (19,7%), „Lipsa locurilor de muncă“ (12,6%); „Infracționalitatea“, peste 10%.

De asemenea, la întrebarea „Care din următoarele obiective ar trebui să fie prioritare pentru Târgu Jiu?“, răspunsurile târgujienilor au fost următoarele: „Locuri de muncă pentru tinerii din oraș, bine plătite“(peste 49%), „Servicii medicale ultramoderne“ (peste 21%); „O strategie de dezvoltare coerentă pentru Târgu Jiu“ (peste 21%); „Includerea în patrimoniul UNESCO a Ansamblului Brâncușian“ (peste 8%).

5 comentarii

  1. O mare si umflata gogoasa liberala.De unde 41% pentru un primar, care pe timpul mandatului sau orasul a ajuns intr-o stare edilitar-gospodareasca jalnica?

    • Da mai Adi , 41 % . Nu ti vine nici tie sa crezi , poate tocmai datorita procentului tau de 3% a fost nominalizat sa candideze CiPrian Florescu iar tu vei ramane ca de obicei Perdantul de Serviciu . Lasa ca pana la pensie o sa te lase si pe tine PSD ul sa candidezi la funcia de ,,,,,Catindatul de serviciu . Apropoo , stii ca nu vei mai fi nici macar viceprimar? PRM scrie pe tine .

  2. Tu chiar esti un prost,”gogule”.Toti care comenteaza aici sunt Adi?Asa ca, mars in turma ta de tembeli.

    • Gunoaie umane ca sa nu ziceti ca primaru ati pus elevii sa mearga la scoala si sa se infecteze.frate sunteti niste nenorociti!

  3. Este culmea prostiei la romani sa dai votul unor indivizi care nu numai ca nu fac ce trebuie pentru comunitatile lor,dar le fac si mult rau prin modul de a se comporta si manifesta in relatiile umane.Constatarea este valabila si pentru acest Romanescu, care este mereu samanta de scandal si se supara pe toti ca vacarul pe sat.Si desi nu a rupt gura targului, fiind zero la marile proiecte promise, mai este si un capsoman care-i ocupa tot timpul.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*