Spitalele din Gorj se golesc de pacienți cu COVID-19

0
735

Spitalele din județul Gorj se golesc de pacienți infectați cu SARS-CoV-2, după ce rata de infectare la nivelul județului a scăzut sub 1 la 1.000 de locuitori.

La Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu mai sunt internate 26 de persoane, în condițiile în care numărul de paturi disponibile este de 74. Și la Terapie Intensivă, situația s-a îmbunătățit. În prezent sunt nouă pacienți internați pe cele 12 paturi puse la dispoziție.

În unitatea de pe strada Progresului care aparține tot de Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu sunt internați 16 pacienți suspecți internați în zona tampon, unde sunt un număr total paturi disponibile de 23.

În spitalul de pe strada Tudor Vladimirescu sunt trei pacienți cu suspiciune izolați la nivelul secțiilor, unde există nouă paturi disponibile pentru aceste cazuri, iar doi pacienți sunt internați la nivelul izolatorului secției de Terapie Intensiva pe tot atâtea locuri.

De asemenea, șapte  angajați ai Spitalului Județean de Urgență au fost depistați pozitivi în ultimele 14 zile, în urma testării. Unul dintre ei este internat, iar restul se află în izolare la domiciliu.

Doar 17 pacienți internați la spitalul din Dobrița

Situația s-a îmbunătățit și la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu“ din Dobrița, unde sunt internate 17 persoane cu COVID-19. În cadrul acestei unități medicale sunt puse la dispoziție 65 de paturi pentru bolnavii care s-au infectat cu noul coronavirus. „A scăzut în ultima perioadă numărul pacienților internați. În urmă cu o lună și jumătate, toate paturile erau ocupate, Noi tratăm cazuri ușoare și medii. Nu avem paturi de terapie intensivă“, a spus Ion Ciochină, managerul Spitalului Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu“ din Dobrița.

Rata de infectare la nivelul județului Gorj era ieri de 0,91 de cazuri la 1.000 de locuitori, cea mai scăzută de la nivel național. 63 de localități din cele 70 se aflau în scenariul verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here