26.1 C
Târgu Jiu
duminică, august 2, 2020
Acasă Headlines Spitalele din Gorj sunt pline cu pacienți cu COVID-19. În spitalul din...

Spitalele din Gorj sunt pline cu pacienți cu COVID-19. În spitalul din Târgu Jiu nu mai este niciun pat liber

- Advertisement -

În cele două spitale din Gorj în care sunt tratați pacienți infectați cu noul coronavirus numărul celor care sunt internați a ajuns la cel mai ridicat nivel de la începutul pandemiei.

„Avem 62 de pacienți internați, dintre care șapte bolnavi se află la terapie intensivă. Sunt cei mai mulți pacienți internați de la izbucnirea pandemiei. Din ce am constatat, virusul se manifestă în continuare cu virulență. Am fost de gardă sâmbăta trecută și am consultat zece pacienți, din care șase aveau modificări pulmonare“, a spus Constantin Târziu, managerul Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești.

De asemenea, în Spitalul Județean de Urgență sunt internați 18 pacienți, care reprezintă capacitatea maximă a spitalului. „Vrem să extindem capacitatea. În momentul de față nu mai avem niciun loc liber în spital“, a precizat managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Dumitru Vienescu.

Pacienți cu COVID-19 externați din spitale

Un pacient cu COVID-19 a fost externat luni, 6 iulie, din Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. „E vorba de un pacient care a solicitat externarea la cerere. Prezintă o saturație ușor scăzută de oxigen. Conform hotărârii Curții Constituționale a României nu mai poate fi ținut în spital, dacă nu dorește acest lucru. Urma ca mâine să i se mai facă un nou test, dar acest lucru nu va mai fi posibil“, a spus Florin Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

De asemenea, din Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești, desemnat ca unitate medicală suport pentru bolnavii cu COVID-19, au fost externați șapte pacienți asimptomatici. „Cei care sunt asimptomatici timp de zece zile pot să plece automat din spital la cererea lor. Cei care sunt simptomatici, dar care în ultimele trei-patru zile nu au manifestat simptome, iar în a 13-a zi pot să plece. Pentru fiecare se trimite un formular la Direcția de Sănătate Publică. Pacienții externați sunt din mai multe localități: Târgu Jiu, Lelești, Brănești. Mi s-a părea normal ca după ce se termină izolarea să facă un nou test“, a precizat Constantin Târziu, managerul Spitalului din Târgu Cărbunești.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Dan Ilie Morega: „Am ținut la pieptul meu un șarpe…Marcel Romanescu și-a dovedit adevărata lipsă de caracter și este doar pe interes!”

Dan Ilie Morega, președintele „Institutului de Analiză, Investigații Publice și Politice”, îl critică în termeni foarte duri pe Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu,...

De ce Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu?

Numele meu este Lazăr Elena Manuela, am urmat  cursurile facultății de Drept  din cadrul Universității ”Constantin Brâncuși’’ din Târgu-Jiu iar în prezent am fost...

Consiliul Județean Dolj achită despăgubiri proprietarilor de terenuri din județul Gorj

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a emis dispoziția prin care întreaga suprafață de teren supusă exproprierii în vederea derulării investiției în valoare...

Tragedie într-o familie din Motru. Tată și fiică, decedați într-un accident pe „centura“ Craiovei

Un bărbat în vârstă de 41 de ani și fiica lui de șase ani, din municipiul Motru, au decedat în această dimineață într-un accident...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini