Sute de oameni pe peronul Gării din Târgu-Jiu!

0
24

60 de ani de la punerea în funcţiune a liniei de cale ferată Bumbeşti-Jiu-Livezeni!

Un eveniment special încărcat de istorie ieri la Târgu-Jiu. Dis-de-dimineaţă zeci de gorjeni au venit pe peronul Gării din Târgu-Jiu să admire trenul regal. Nu numai trenul regal a staţionat ieri în gara din municipiu. Trenul de epocă Moldolviţa a fost un alt punct de atracţie al călătorilor. Totul a fost organizat în cadrul Zilelor Turismului Gorjean, dar şi cu ocazia aniversării a 60 de ani de la punerea în funcţiune a liniei ferate Bumbeşti-Jiu-Livezeni, o investiţie de amploare pentru judeţele Gorj şi Hunedoara.

Un moment unic pentru gorjeni. Trenul regal, dar şi trenul de epocă „Moldoviţa” au staţionat ieri în Gara din Târgu-Jiu. Călătorii care aşteptau venirea trenului s-au bucurat nespus, dar la fel de bucuroase au fost şi autorităţile prezente la eveniment. Totul a fost organizat în cadrul Zilelor Turismului Gorjean, dar şi cu ocazia aniversării a 60 de ani de la punerea în funcţiune a liniei ferate Bumbeşti-Jiu-Livezeni, o investiţie de amploare pentru judeţele Gorj şi Hunedoara. Rând pe rând, în faza zecilor de gorjeni strânşi autorităţile au luat cuvântul. „Este o investiţie trainică, o investiţie care va dăinui şi de acum încolo. Trebuie să dedicăm acest eveniment şi să omagiem acest an aniversar oamenilor care au pus umărul la această investiţie. Vreau să îi felicit pe oamenii care activează în acest domeniu frumos. Mă bucur că aveam de-a face cu un asemenea eveniment de anvergură. Această investiţie asigură siguranţa căii ferate şi sper ca odată cu această investiţie şi mai ales acest eveniment să se deschidă drumul investiţiilor iar acest sistem să funcţioneze cât mai bine”, a spus Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Florin Cârciumaru a vorbit şi el despre investiţia importantă pentru infrastructura feroviară a celor două judeţe. „Le transmit un salut de bun-venit la noi acasă tuturor reprezentanţilor Ministerului Transporturilor şi le mulţumesc că prin implicarea dânşilor am putut să facem mai bogat programul Zilelor Turismului Gorjean. Pentru mine este o mare onoare că putem să participăm la sărbătorirea unui eveniment care a făcut istorie în judeţul Hunedoara, să sărbătorim practic 60 de ani de la punerea în funcţiune a liniei de cale ferată Târgu-Jiu-Petroşani printr-o muncă deosebită, la nivel de roabă şi târnăcop. Felicitări pentru toată munca susţinută”, a spus şi Florin Cârciumaru.

Prefectul de Hunedoara vorbeşte despre proiecte noi

Şi prefectul de Hunedoara, Sorin Vasilescu a adresat câteva cuvinte oamenilor strânşi la această manifestare. „Sunt onorat să particip astăzi alături de dumneavoastră atât la manifestările Zilelor Turismului Gorjean, cât şi la inaugurarea a 65 de ani de la finalizarea lucrărilor de pe defileu, Bumbeşti-Jiu-Livezeni. Această investiţie este puntea de legătură care s-a făcut între Gorj şi Hunedoara pentru că infrastructura feroviară este una dintre cele mai importante, chiar dacă situaţia în care se regăseşte astăzi nu este una tocmai bună, dar sperăm că în curând vom putea implementa un proiect foarte important de reabilitare a căii ferate încât şi economia să se dezvolte”, a spus Sorin Vasilescu. Prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu, a declarat că nu se putea găsi un loc de întâlnire mai bun decât Gara din Târgu-Jiu, o gară încărcată de istorie. „Era normal ca în cadrul Zilelor Turismului Gorjean, acasă la Brâncuşi, să avem acest moment care să fie în Gara din Târgu-Jiu. Acum un an de zile când am avut o întâlnire la Gara de Nord din Bucureşti am spus că un loc mai important decât acela nu se putea alege, pentru că a fost locul în care toţi gorjenii se întâlnesc, în gară. În cadrul Zilelor Turismului era normal să avem acest moment, să ne întâlnim în Gara din Târgu-Jiu, încărcată de istorie. Vă mulţumesc pentru acest moment important!”, a spus Claudiu Teodorescu la întâlnirea de ieri. Programul a fost unul încărcat ieri. Autorităţile, directorii din instituţiile publice deconcentrate, dar şi zeci de parteneri ai proiectului s-au îmbarcat în trenul de epocă şi au călătorit până la Lainici, acolo unde a fost inaugurat monumentul constructorului de căi ferate. Autorităţile au oferit distincţii tuturor care au pus umărul la construcţia acestei rute feroviare. Următoarea destinaţie: Petroşani. Autorităţile s-au deplasat la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu”, acolo unde au vizionat filmul documentar „Răsună Valea”, în regia lui Paul Călinescu.

Gorjenii pot vizita trenul regal timp de trei zile

Luni, marţi şi miercuri, în staţia CFR Târgu-Jiu, între orele 10.00-17.00 publicul interesat poate vizita: expoziţie temporară integrată de machete şi exponate din Muzeul CFR, diorama demonstrativă a unui traseu feroviar, dar şi trenul regal, punctul de atracţie pentru zeci de gorjeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here