Tablete pentru elevii sărmani din comuna Alimpești

0
500

30 de elevi, cu vârste cuprinse între 12 – 14 ani, din comuna Alimpești, județul Gorj, au primit tablete pe care le vor folosi în procesul educativ din partea Asociației Vasiliada, în parteneriat cu CEZ România, prin proiectul „Exploratori în mediul online”. Acesta își propunere asigurarea accesului la educație digitală al copiilor aflați în dificultate, din mediul rural.

„În cadrul proiectului, beneficiarii proiectului sunt elevi proveniți din familii cu dificultăți materiale, care au rezultate bune la învățătură. Toate device-urile oferite au fost echipate cu programe educaționale și platforme de comunicare, facilitând astfel accesul la educație prin participarea la cursuri online“, se arată într-un comunicat al Asociației Vasiliada.

Vor fi învățați cum să utilizeze tabletele

De asemenea, elevii vor beneficia de o sesiune de formare în cadrul căreia 10 voluntari îi vor instrui pe copii cu privire la modul de utilizare a tabletelor și la modalitățile de accesare a diferitelor resurse educaționale din mediul online.

„În lumina schimbărilor din această perioadă, proiectele noastre de CSR au căpătat o direcție principală de acțiune, care are în prim plan educația digitală, accesul elevilor la tehnologie pentru continuarea activităților școlare. Implicarea noastră în viitorul elevilor din comuna Alimpești, județul Gorj, vine sub forma a 30 de tablete oferite, astfel încât tinerii beneficiari să fie cât mai pregătiți pentru noul an școlar”, a fost mesajul transmis de Ondrej Safar – Country Manager CEZ România.

Educația copiilor din medii defavorizate, o prioritate

„Într-un context social dificil, accentuat de pandemia COVID-19, educația copiilor din medii defavorizate rămâne o prioritate pentru Asociația Vasiliada și partenerii săi. Mulțumim tuturor celor care se alătură eforturilor noastre de a contribui la prevenirea abandonului școlar, la reducerea inegalităților în educație, mai ales în comunitățile din mediul rural”,  a subliniat pr. Adrian Stănulică, Președintele Asociației Vasiliada.

Proiectul „Exploratori în mediul online” este inițiat de Asociația Vasiliada și finanțat de către CEZ România prin intermediul programului ,,Generatorii de bine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here