Tânăra din Văgiulești care a fost violată de tatăl ei a fost externată din spital. Unde a ajuns aceasta

0
175

Tânăra în vârstă de 15 ani, din comuna Văgiuleşti, care a fost violată în mod repetat de tatăl său, începând din vara anului trecut, a început o viaţă nouă. Aceasta a fost externată din spital şi preluată de un asistent maternal profesionist, care se va ocupa de acum înainte de îngrijirea sa. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj a preluat-o în plasament în regim de urgenţă. Mai mult decât atât, adolescenta i-a mărturisit unui voluntar  din cadrul unei asociaţii umanitare că mama îi aducea acasă bărbaţi din comună pentru a întreţine relaţii sexuale în schimbul a două pachete de ţigări şi a unei pungi de cafea.

„Copiii au scăpat şi au intrat alături de asistenţii maternali în case curate, călduroase şi cu multă dragoste de oferit. Găbiţa a venit în braţe şi, asezându-mi faţa în mânuţele ei, mi-a spus, uitându-se în ochii mei, să nu mai vin la casa aia unde am fost la ea pentru că acum are mamaie şi altă casă şi acolo să vin la ea. Erau toţi fericiţi, lucru care mi-a umplut sufletul de bucurie“, este mesajul postat pe Facebook de Cristina Lia, preşedintele Asociaţiei „Glasul Sufletului“, care a reuşit să-i scoată pe copilaşi din caza groazei. Aceștia trăiau în locuinţa din Văgiuleşti în condiţii mizerabile. Copiii nu se mai spălaseră de câteva luni și în cele două camere era o mizerie cruntă.

Copiii au scăpat din coșmar printr-o întâmplare

Andrei, băieţelul în vârstă de şase ani, s-a născut cu picioarele strâmbe. Ar fi avut șanse de recuperare, dacă părinții s-ar fi ocupat de el și îl duceau la un medic specialist ortoped. Copilul nu poate merge și se târăște pe jos, motiv pentru care a suferit răni pa piciorușe.

În urmă cu peste o săptămână, reprezentanţii Asociaţiei „Glasul Sufletului“ l-au dus la o consultaţie la un medic ortoped din Târgu Jiu, care a constatat că poate fi recuperat, dacă va fi operat. Copilul era răcit şi a fost dus la spital pentru a fi tratat. Acesta a fost internat. Și sora sa mai mare, care-l îngrijea, a fost internată în spital pentru că se îmbolnăvise și ea. Fata i-a mărturisit, după două zile, unui voluntar din cadrul asociației grozăviile la care era supusă de tatăl ei. „O chema lângă el în pat atunci când ceilalţi copii dormeau. Ea nu putea să adoarmă. Ştia că o cheamă atunci când stingea el lumina“, a povestit Cristina Lia, după ce a stat de vorbă cu fata. Imediat au fost alertate autorităţile şi bărbatul a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracţiunii de viol.

Asociația „Glasul Sufletului“ se vor ocupa în continuare de copiii familiei Bucur

Cristina Lia spune că se va ocupa în continuare de cei șase copii care au reușit să supraviețuiască infernului de acasă: ­„Noi nu putem să ne oprim aici, pentru că, așa cum mă știți, nu promit, dar de dată asta am promis că nu-i voi lăsa, pentru că ei încet, încet vor face vârsta de 18 ani și vor părăsi sistemul de protecție, iar atunci noi trebuie să îi îndrumăm in viață, așa cum ne vom pricepe noi și în trei ani vom prinde și experiență. Alexandra va fi bine pentru că își dorește lucrul acesta, a suferit destul, iar acum a venit rândul să aibă și de ea grijă cineva… Andrei se va face bine în timp, dar va merge la o clinică din București care se va ocupa de piciorușele lui“.

Familia a fost ajutată de Becali

Familia Bucur a fost ajutată, în urmă cu opt ani, de omul de afaceri Gigi Becali. S-a dovedit, însă, în timp, că ajutorul dat de acesta a făcut mai mult rău copiilor. Becali a aflat de la televizor de faptul că cei doi soţi şi un copil ajunseseră sub cerul liber, pe un câmp, ceilalţi copii fiind luaţi în grija statului. Patronul de atunci al clubului Steaua a venit cu elicopterul la Văgiuleşti, le-a cumpărat o casă cu tot ce este nevoie în ea și, în plus, le-a oferit suma de 5.000 de lei. Copiii au fost lăsaţi să se întoarcă în familie, deoarece condiţiile de trai se schimbaseră.

În scurt timp, soţii Bucur au cheltuit toţi banii şi au vândut tot ce le cumpăraseră Becali, de la televizor şi până la maşină de spălat, iar viața copiilor a redevenit una de coșmar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here