11.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 13, 2021
AcasăHeadlinesTânără și dornică de schimbare! La 19 ani este președinta unei organizații...

Tânără și dornică de schimbare! La 19 ani este președinta unei organizații politice!

andra carstinaTot mai mulți tineri din județul Gorj, care vor un viitor mai bun pentru ei, aleg să adere la ideologia Partidului România Unită. Dornici de un sistem educațional performant și oportunități care să le permită să rămână să muncească în țară, tinerii din Motru și-au realizat organizația de tineret a PRU. Președinta acesteia, Andra Cârstina, este o tânără ambițioasă și luptătoare care vrea să aleagă România pentru a-și urma studiile, chiar dacă ar avea posibilitatea să părăsească țara pentru a merge la o universitate aflată la mii de kilometri de orașul în care a crescut – Motru. Iar pentru cei care încă se întreabă de ce ar alege cineva România și nu străinătatatea, răspunsul este foarte clar, așa cum spune și Andra Cârstina: „Îmi iubesc țara, vreau să rămân aici să schimb ceva! Vreau să lupt pentru poporul meu și simt că pot face asta doar dacă mă implic”.

Vrea să înființeze un consiliu al tinerilor

La doar 19 ani, președinta Partidului România Unită Motru este convinsă că tinerii pot schimba țara, însă doar dacă rămân în România, implicit în Gorj, pentru a lupta astfel încât județul nostru să aibă locuri de muncă, un sistem educațional mai bun, profesori motivați financiar și un consiliu al tinerilor, structură care să se ocupe de toate problemele adolescenților.

Reporter: De ce ai ales, la doar 19 ani, să faci parte din PRU?

Andra Cârstina: Mă atrage ideologia acestui partid, mă regăsesc în el și cred că alături de acești oameni pot să lupt pentru viitorul meu și al altor tineri care, de cele mai multe ori, aleg să părăsească țara din lipsa unor oportunități. Oamenii din acest partid sunt verticali, ceea ce nu mai găsim în alte organizații politice.

Rep.: Te atrage politica? Vrei să îți clădești o carieră în acest domeniu?

A.C.: Da, mă atrage foarte mult și vreau o carieră. Aș vrea să ajung, nu neapărat pe un post anume, vreau doar să schimb ceva în această țară și în județ. În primul rând avem de lucrat la mentalitatea oamenilor și la imaginea politicienilor. Când eram mică îi vedeam într-un fel anume, când am crescut, ideile mi s-au schimbat, iar în situația mea sunt și alți adolescenți. Trebuie să avem grijă să construim politica de la zero și cel mai bun lucru este să începem cu oamenii.

Rep.: Ce le lipsește tinerilor din Motru în momentul de față?

A.C.: Sunt multe lucruri care ne lipsesc. Noi nu avem un consiliu al tinerilor, care ar trebui să aibă în vedere problemele acestora. Pentru realizarea acestei structuri am avea nevoie de implicarea primăriei, lucru care nu s-a întâmplat niciodată.

Rep.: Cui s-ar adresa acest consiliu dacă ar fi realizat și cum crezi că ar putea să îi ajute?

A.C.: S-ar adresa tuturor tinerilor, adolescenților, chiar de la o vârstă fragedă de aproximativ 10 ani până la aproape 25 de ani. Mai mult, această structură ar urma să realizeze o serie de activități culturale, de voluntariat, acțiuni care să ne dezvolte spiritul civic și, în principal, să ne dezvolte ca oameni.

andra carstina 3 pruTinerii sunt interesați de politică

Rep.: Cum se dezvoltă organizația de la Motru? Sunt tinerii interesați să facă politică?

A.C.: Numărul tinerilor care vor să facă politică a crescut și suntem în continuă dezvoltare. Vrem să fim cât mai mulți pentru că avem nevoie să evoluăm împreună, să ajutăm prin voluntariat și să facem o societate mai bună. Mă bucur că aceștia au voință și că se implică pentru a schimba ceva.

Rep.: Ce își doresc adolescenții?

A.C.: În municipiul Motru nu există locuri de muncă, nu există investitori, pentru că autoritățile nu se implică în acest sens. Toți vrem locuri de muncă, tinerii plecați în străinătate ar vrea să se întoarcă acasă, dar să aibă unde. Nu stăm bine nici la capitolul cultural sau educațional pentru că nu avem implicarea primăriei, nu avem activități culturale. Singura noastră opțiune este școala, iar aici profesorii se bazează doar pe a ne învăța ce este în programa școlară, nici ei nu sunt motivați.

Rep.: Spuneai că vrei să studiezi în România, deși ai avea pobilitatea să pleci în străinătate. Ce anume te determină să rămâi?

A.C.: Îmi iubesc țara, vreau un viitor în locul care m-a creat ca om, nu în străinătate. Vreau să rămân aici să schimb ceva! Vreau să lupt pentru poporul meu și simt că pot face asta doar dacă mă implic.

- Advertisement -

16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -