Tanti Sofia, îngrijitoarea de la Grădinița din Leurda, a împlinit vârsta de 84 de ani

0
301

Sofia Chițoran, tanti Sofia, așa cum este cunoscută de toată lumea, femeia care muncește ca îngrijitoare la o grădiniță din satul Leurda, care aparține de municipiul Motru, a împlinit astăzi vârsta de 84 de ani. Bătrâna a primit din partea primarului orașului, Cosmin Morega, un tort, o sticlă de șampanie și un buchet de flori.

Bătrâna a spus că se simte bine și că speră să ajungă la vârsta de 100 ani: „Poate o să ajung să trăiesc 100 de ani, pentru că mă sitm bine“.

Muncește de 40 de ani ca îngrijitoare

Sofia Chiţoran este cel mai bătrân salariat din sistemul de învăţământ din România. Femeia este angajată cu normă parţială de muncă în postul de îngrijitoare din anul 1971. Ea primeşte un salariu de 440 de lei, pentru că are grijă de grădiniţă şi mai are o pensie de 640 de lei pentru că a muncit la CAP.

„Aveam multe vaci. Aveam grijă de ele, le râneam şi le mulgeam. Cu două mâini mulgeam, că erau unele femei care nu munceau aşa cum trebuie. Uite cum am degetele acum. (n.r. –vârfurile degetelor sunt deformate). Mergeam la CAP la animale şi veneam şi la grădiniţă. Am muncit toată viaţă“, a mai mărturisit tanti Sofia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here