3.9 C
Târgu Jiu
marți, ianuarie 31, 2023
AcasăActualitateTârgu Jiu: În centrul orașului, își luminează pașii cu lanternele!

Târgu Jiu: În centrul orașului, își luminează pașii cu lanternele!

Sursa foto: https://www.facebook.com/adrian.tudor.391

Situație fără precedent, în Târgu Jiu. Elevii unei școli din oraș sunt expuși, zilnic, pericolului. Este vorba despre școlarii de la Școala “Alexandru Ștefulescu”, care frecventează cursurile după amiază. Elevii își folosesc lanternele de la telefoane pentru a vedea pe unde calcă. În zonă se lucrează, lucrările nefiind semnalizate corespunzător. Lipsa sistemului de iluminat, fie și unul provizoriu, poate duce la incidente.

Elevii și profesorii din tura a II – a a școlii “Alexandru Ștefulescu” termină orele după lăsarea întunericului, la ora 19.00. Situația creează neplăceri elevilor, care sunt obligați să meargă prin șantier și părinților, care stau cu teama că oricând se poate întâmpla vreo nenorocire. ” Este foarte neplăcut. Se lucrează de câțiva ani aici, în zonă. Ar trebui să se țină cont că este o școală în apropiere. Sunt guri de canal, se mișcă pavelele. Nu e normal ce se întâmplă!”, a declarat un părinte.

“Zilele trecute un elev a picat pe burtă. Ne-am speriat rău. Noi avem un bec exterior și îl ținem aprins, să vadă, săracii, pe unde să meargă!”, a transmis o bunică, proprietara unui imobil din zonă.

Calea Eroilor este o investiție care a pus presiune pe autorități și a stârnit opinia publică pentru modul și perioada de timp în care s-au efectuat lucrările. Deși temperaturile au fost favorabile, activitatea muncitorilor a stagnat. Rezilierea contractului nu a fost o opțiune pentru autoritatea care a preferat să păsuiască constructorul, în ciuda disconfortului creat populației. Astfel, s-a ajuns in situația de față, oamenii fiind obligați să circule prin Municipiul Târgu Jiu cu lanterna în mână.

Școala cu cei mai puțini elevi din Gorj are doar 42 de elevi, care învață la simultan

0
  Școala gimnazială din comuna Arcani numără doar 42 de elevi, fiind unitatea de învățământ cu...

Situații cu elevii bolnavi, întocmite de școlile din Gorj

0
Unitățile de învățământ din județul Gorj au întocmit, înainte de începerea școlii, situații cu elevii...

Se reabilitează o școală importantă din Târgu Jiu

0
O nouă investiție ce vizează modernizări în educația din Târgu Jiu a primit finanțare. Este...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!